Alavardı Alışveriş merkezinin temeli atıldı

Alavardı Alışveriş merkezinin temeli atıldı

Meram Belediyesi, halkın ihtiyaçları doğrultusunda farklı hizmet ve yatırımlar yapmaya devam ediyor.

Meram Belediyesi, halkın ihtiyaçları doğrultusunda farklı hizmet ve yatırımlar yapmaya devam ediyor.  Alavardı Mahallesi'ne yapılacak ve yaklaşık 3 milyon TL'ye mal olacak alışveriş merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı. 

Temel atma törenine Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, KOSKİ Genel Müdürü İ. Selim Uzbaş, Ak Parti İl ve İlçe Teşkilat yöneticileri, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri, sendika temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Alavardı Mahalle Muhtarı Mustafa Becerik, yapılacak merkezin takdire şayan bir hizmet olduğunu vurgulayarak Başkan Kalaycı'ya teşekkür etti.

 “Meram’ın Her Yerine Hizmet” ve “Çalışınca Oluyor” sloganlarıyla çıktıkları yolda halkın desteğiyle hız kesmeden yatırım ve hizmetlere devam ettiklerini belirten Başkan Kalaycı da, "İlçemizin fiziksel ve sosyo kültürel yönden gelişimi, halkımızın sağlıklı, huzur dolu, müreffeh bir şekilde, çağın gereksinimlerine uygun hayat şartlarına sahip mekânlarda yaşaması, spor etkinlikleri, düğün törenleri yapabilmeleri, ticaret, alışveriş vb.  her türlü ihtiyaçlarını gidermeleri için her hafta yeni projeler ve yatırımlarla sizlerin hizmetindeyiz. Bir taraftan kentsel dönüşüm projesi kapsamında başlattığımız 6 bin adet konutun yapımı devam ederken diğer taraftan; tarihimizin canlandırılması ve yaşatılması için yaptığımız çalışmalar aralıksız devam ediyor. Hasta yakınları için yaptırdığımız Hasta Konukevi tamamlandı, açılışını yapmadık ama hizmet vermeye ve hasta yakınlarını ağırlamaya başladı. Yakında onun da açılışını gerçekleştireceğiz." dedi.

Meram’ın dokusuna uygun modern ve estetik yapısıyla dikkat çekecek olan iş merkezinin bu bölgeye değer katacağını ifade eden Kalaycı, "3 bin 700 metrekarelik inşaat alanına sahip alışveriş merkezinde; mağazalar, kafeterya, restoran, açık ve kapalı otopark bulunacak. Yaklaşık 3 milyon TL’ye mal olacak ve yapımı 200 gün içinde tamamlanacak. Yapılacak bu merkezin Alavardı Mahallemize ve Meramımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

AK Parti Meram İlçe Başkan Vekili Sami Şahin ise, gelişen teknoloji ile birlikte insan ihtiyaçlarının da değiştiğini belirterek şöyle dedi: "Modern şehircilik gereği alışveriş merkezlerinin şehrin farklı noktalarında bulunması vatandaşlarımıza kolaylık sağlamaktadır. Bu hizmetin de Meram'ın vizyonunu yükseltmeye devam edeceğine inanıyorum. Hayırlı olsun."

Törende son konuşmayı yapan Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur ise Konya'nın şehircilikteki başarısının tüm dünyada örnek gösterildiğine dikkat çekerek, "Dünyada ülkeler yarışından daha ziyade şehirler yarışı öne çıkmakta ve Konyamız, büyük ve güzel hizmetlerin olduğu bir şehir haline gelmektedir. Belediyelerimiz birlik ve beraberlik içerisinde tatlı bir hizmet yarışı içindedir. Bu çalışmalar şehrimize değer katmaktadır. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Alavardı Alışveriş Merkezi'nin temeli dualar eşliğinde atıldı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.