Alaşehir'in Yeni Terminal Ve Hal Binası 2015 Programına Alındı

Alaşehir'in Yeni Terminal Ve Hal Binası 2015 Programına Alındı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir ilçesinin en önemli ihtiyaçlarından yeni terminal ve hal binasını 2015 yılı programına aldıklarını bildirdi. Alaşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Değişen ve Gelişen Alaşehir...

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir ilçesinin en önemli ihtiyaçlarından yeni terminal ve hal binasını 2015 yılı programına aldıklarını bildirdi. Alaşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Değişen ve Gelişen Alaşehir Ala Şehir" konulu toplantıda konuşan Ergün, yeni dönemde Büyükşehir Belediyesi olarak Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ile birlikte, ilçeyi hakettiği iyi noktalara ulaştırmak için projelerinin hazır olduğunu söyledi.

Başkan Ergün, “İlk etapta ilçemizin en büyük ihtiyaçlarından olan oto terminalin çalışmalarını başlatacağız. Bunun projelerinin çizimini müteakip önümüzdeki bahar sonuna doğru ihalesini yapmak üzere inşallah temel atma noktasına geliriz. 2015 yılı programımızda Alaşehir oto terminali başlayacak. Yeni hal binası için de 57 dönümlük bir alan var. Bunu da 2015 programına aldık. Bu alanın kamulaştırma çalışmaları şu anda başlamış durumda. Başkanımız da bize bu konuda yardımcı oluyor. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından üreticilerimiz için kolaylık olmuş olacak. Ürünlerini rahatlıkla satabilecekleri bir ortam bulacaklar.” dedi.

Alaşehir ilçesinin girişinde, trafik kazalarının çok yaşandığı kavşakla ilgili projenin hazır olduğunu da belirten Ergün, “Bunun yanında 31 vatandaşımıza mezar olan ve ‘ölüm kavşağı’ olarak adlandırılan kavşağa yeni bir proje hazırladık. Bununla ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüştük ve genel müdürlükten de olurları alındı. Alaşehirimiz'in yanısıra Turgutlu, Salihli ve Saruhanlı’da da bu çalışmaları yapacağız. Bununla ilgili protokol, Karayolları ile 15 gün önce imza altına alındı. Artık proje yapılması ile ilgili ihale süreci başlattık. Tabii başkanımızın da görüşüyle proje netleşecek.” diye konuştu.

Alaşehir, Sarıgöl, Demirci, Gördes, Köprübaşı, Selendi, Kula ve Salihli ilçelerine hizmet verecek ortak katı atık bertaraf tesisi projesiyle ilgili de bilgi veren Ergün, “İnsan sağlığını ilgilendiren çevresel yatırımlara önem vermek zorundayız. Manisa Uzunburun’da yapacağımız katı atık tesisinin bir örneğini de bu bölgeye yapacağız. Kula’ya 11, Salihli’ye 30, Alaşehir’e 20 kilometre uzaklıkta bir alanın tespitini yaptık. Kula ilçesine bağlı Gökçeören Mahallesi’ne yakın bir alan. Bununla ilgili de önümüzdeki hafta içerisinde valimizin de katılacağı geniş bir sempozyum yapılacak. Bunu ihale aşamasına getirmemiz en az bir seneyi bulur. O açıdan hızlı hareket etmemiz gerekiyor.” dedi.

Alaşehir ilçesinin atık su arıtma tesisinin de MASKİ kanalıyla yenileneceğini belirten Başkan Ergün, “Alaşehir ilçemizin atık su arıtma tesisleri miadını doldurmuş durumda. Bununla ilgili projeler bizde. Manisa merkez arıtma tesisi, Turgutlu arıtma tesisi ve Alaşehir arıtma tesisi şu anda İller Bankası tarafından 2015 yatırım programına alındı. Onların ihaleleri bakanlık tarafından yapılacak. Bu üç tanesinin ihalesini aralık veya ocak ayında başlatacağız. Yani Alaşehir’in arıtması, Allah nasip ederse 2015 yılında başlamış olacak.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.