Alaçam'da Başpehlivan İlyas Yıldırım Oldu

Alaçam'da Başpehlivan İlyas Yıldırım Oldu

Samsun'un Alaçam ilçesinde Bafra Alaçamlılar Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 9. Yayla Karakucak Güreşleri Keşkek Şenlikleri büyük ilgi gördü.Binlerce kişinin katıldığı şenlikte düzenlenen keşkek açma...

Samsun'un Alaçam ilçesinde Bafra Alaçamlılar Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 9. Yayla Karakucak Güreşleri Keşkek Şenlikleri büyük ilgi gördü.

Binlerce kişinin katıldığı şenlikte düzenlenen keşkek açma merasiminde keşkek ağalığını 12 bin TL'ye iş adamı Mehmet Dursun, güreş ağalığını ise 20 bin TL'ye iş adamı Hüseyin Çelik aldı.

Sırasıyla sembol, minik, teşvik, tozkoparan, deste, küçük orta, büyük Orta, başaltı son olarak da başpehlivanlık güreşleri yapıldı. 150 güreşçinin katıldığı güreşlerde pehlivanlar birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Finalde Tokat bölgesi güreşçisi İlyas Yıldırım rakibi Amasya bölgesi güreşçisi Ziya Kambur'u yenerek başpehlivan oldu. Yıldırım, birincilik madalyasını Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar'dan aldı.

Bafra Alaçamlılar Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Alnıaçık, "Bizim amacımız atalarımızdan bizlere miras kalan bu geleneksel kültürümüzü bizden sonraki nesillere aktarmaktır." dedi.

Gelecek yıl şenliklerin daha güzel ve modern bir alanda yapılacağını söyleyen Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar ise "Hüseyin Dede Yaylası'nda yapılan Alaçam Yayla Şenlikleri önümüzdeki yıl çok daha güzel bir şekilde olacak." diye konuştu.

Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ise "Bu şenlikler sayesinde memleket hasreti aile özlemi bir şekilde giderilmiş oluyor. Bayram havasında geçen yayla şenliklerimiz dolu dolu coşkulu bir şekilde geçiyor. Şenliklere maddi manevi desteğimizi esirgemiyoruz." diye belirtti.

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Eroğlu da "Güreş işin aslında bahanesi, bizim yaylanın insanları kucağını açar ve kucaklar, sever. Bizler böyleyiz inşallah, Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın. Hepinizi saygı, sevgi ve dua ile selamlıyorum." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.