Akü, Organik Sertifikalı Hayvan Yetiştiriyor

Akü, Organik Sertifikalı Hayvan Yetiştiriyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde organik sertifikalı tarımla birlikte hayvan üretiyor. AKÜ, tamamen organik ortamda yetiştirilen ve damızlık olarak kullanılabilecek ihtiyaç fazlası...

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde organik sertifikalı tarımla birlikte hayvan üretiyor. AKÜ, tamamen organik ortamda yetiştirilen ve damızlık olarak kullanılabilecek ihtiyaç fazlası büyükbaş hayvanları da satışa sunuyor.

AKÜ Araştırma ve Uygulama Çiftliği Müdürü Veteriner Hekim Ümit Özçınar, çiftlikte tamamen organik koşullarda hayvancılık ve tarım yapıldığını söyledi. Özçınar, "Çiftliğimizdeki bin 800 dekar arazide ekim-dikim yapıyoruz. Yem bitkilerini yetiştirebildiğimiz çiftliğimizde konvansiyonel hiçbir ürün kullanılmıyor. Hayvanlarımız tamamen doğal ortamda yetiştiriliyor." dedi.

Çiftliğin 1 Kasım 2013 tarihinde organik sertifikalandırılma izin geçiş sürecine başlatıldığını anlatan Özçınar, organik tarım ve hayvancılık alanındaki geçiş sürecinin üzerinden bir yıl geçtiğini, gerek çiftlikteki hayvanların ve gerekse onlardan elde edilen ürünler tamamen organik sertifikasına sahip olacağını anlattı.

Özçınar, Afyonkarahisar tarım ve hayvancılığına ciddi katkı yaptıklarını belirterek, “Ürettiği sütü, kaymağı ve diğer tüm ürünleri ile Afyonkarahisar’da organik tarım ve hayvancılık anlamında önemli bir katkı yaptığına inandığımız çiftliğimiz bir süre sonra yine organik etiketiyle ihtiyaç fazlası damızlık olarak kullanılabilecek olan büyükbaş hayvan satışı yapacak.” diye konuştu.

Özçınar, AKÜ Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliğinin manda üretiminde Türkiye’nin organik unvana sahip tek kuruluşu olduğunu da dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.