Akü, Bölge İçin Önemli Olan Onkoloji Hastanesinin İhalesini Yaptı

Akü, Bölge İçin Önemli Olan Onkoloji Hastanesinin İhalesini Yaptı

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) şehir ve bölge için çok büyük önem arz eden Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi projesi ihalesine çıktı. 30 bin metrekarelik alana sahip olacak hastane için 58 milyon liralık bütçe öngörüldü. Proje...

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) şehir ve bölge için çok büyük önem arz eden Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi projesi ihalesine çıktı. 30 bin metrekarelik alana sahip olacak hastane için 58 milyon liralık bütçe öngörüldü. Proje çizim ihalesi yapılan hastanenin çizimi Aralık 2014’de tamamlanarak, inşaat ihalesi yapılacak. Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi tamamlandığında Afyonkarahisar ve Ege Bölgesine önemli hizmetler verecek.

AKÜ, 102 bölüm ve 125 programda 40 bin 797 öğrencinin öğrenim görüyor. Yeni fakülte ve bölümlerle yoluna devam eden üniversite Hukuk, Diş Hekimliği, İslami İlimler, Eczacılık ve Turizm Fakültelerinden sonra Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Eğitim Bilimleri ve Güzel Sanatlar Enstitülerini de üniversitenin bünyesine kattı.

AKÜ, de yeni yapılan düzenlemelerle yoğun bakım yatağı 70’e, hasta yatağı 540’a ulaşmış olup, günlük ortalama poliklinik sayısı 2 bine, günlük ameliyat sayısı da ortalama 60’a yükseldi. 10 bin metrekare kapalı alana sahip poliklinik binası ile Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakültelerinin ortaklaşa kullanacağı 6 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip binalar tamamlanarak hizmete sunuldu.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, ek kontenjandan yerleşecek bin 484 öğrencinin katılımıyla eğitim gören öğrenci sayısının 42 bin 281’e ulaşacağını söyledi. Solak, “Üniversitemizde 2014-2015 akademik yılında, 5 Enstitü, 15 Fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 4 Yüksekokul ve 15 Meslek Yüksek Okulunda; toplam 102 bölüm ve 125 programda 40 bin 797 öğrenci öğrenim görmektedir. Ek kontenjandan yerleşen bin 484 öğrencinin katılımı ile bu sayı kayıtlardan sonra 42 bin 281 e ulaşacaktır. Üniversitemizde halen 92 si profesör, 133'ü doçent ve 344'ü yardımcı doçent olmak üzere toplam bin 327 akademik ve 926 idari personel görev yapmaktadır.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.