Aktif Eğitim Sen: Siyasal Kadrolaşma Ve Fişlemeye Hayır

Aktif Eğitim Sen: Siyasal Kadrolaşma Ve Fişlemeye Hayır

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) İzmir Şubesi üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde "Sendikal-Siyasal Kadrolaşmaya ve Fişlemeye Hayır" eylemi düzenledi. Konak Meydanı’ndaki müdürlük önünde toplanan eğitimciler...

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) İzmir Şubesi üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde "Sendikal-Siyasal Kadrolaşmaya ve Fişlemeye Hayır" eylemi düzenledi. Konak Meydanı’ndaki müdürlük önünde toplanan eğitimciler adına konuşan Akif Eğitim-Sen İzmir İl Temsilcisi Hasan Ovalı, 2014-2015 eğitim öğretim yılının, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanlış, yanlı ve maksatlı uygulamaları sebebiyle birçok problemle birlikte başladığını söyledi. Ovalı, “Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, ne ülkemizin yarınlarını emanet edeceğimiz çocuklarımızın ne de bugün bu çocuklarımızı emanet ettiğimiz eğitim çalışanlarımızın, iktidarın ve bakanlığın basiretsiz, hukuksuz ve maksatlı uygulamalarına mahkum edilmesine seyirci kalmayacağız” dedi.

Siyasi ve sendikal kadrolaşmanın çalışma barışını bozduğunu aktaran Ovalı, “İnsanlar arasında ayrımcılığı körükleyen ve ötekileştiren her türlü fişlemeye, liyakat yerine yandaşlığı gözeterek yapılan hukuksuz görevlendirme ve tasfiyelere, iyi planlanmamış bir rotasyonla eğitim çalışanlarının hayatlarının altüst edilmesine, özel okullara teşvikler verilirken devlet okullarımızın maddi imkansızlıklara mahkum edilmesine, öğretmenlerimizin asli görevleri dışında nöbet görevi gibi angarya işlere zorlanmasına hayır diyoruz.” şeklinde konuştu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, son dönemde eğitimin milli olma özelliğini zedeleyecek uygulamalara imza attığını ileri süren Ovalı, “Milli eğitim sistemimiz, planlı ve sistematik olarak toplumdaki tüm kesim, görüş ve anlayışların üzerinde ve tümünü kuşatıp kucaklayan bir anlayıştan uzaklaştırılarak, sadece siyasi iktidarca makbul sayılan tektipçi bir anlayışla siyasallaştırılmaktadır. Siyasi irade, bakanlığın tüm kademelerinde ve okullarımızda partizan bir anlayışla hareket ederek siyasal ve sendikal kadrolaşmaya gitmektedir. Aktif Eğitim-Sen olarak bu yöndeki tüm uygulamalara hayır diyoruz.” diye konuştu.

KAMU ÇALIŞANLARINA YÖNELİK FİŞLEMELER

Siyasi iktidarın, bir yandan haksız bir şekilde okullarda siyasi ve sendikal kadrolaşma politikaları uygularken diğer yandan da beğenmediği, hoşuna gitmeyen veya rahatsız olduğu görüşlere yönelik fişlemeler yaptığını iddia eden Ovalı, “Bu konuda son dönemde binlerce kamu çalışanının inançları, dünya görüşleri, siyasi veya sosyal aidiyetleri nedeniyle hukuksuz olarak fişlendikleri ortaya çıkmıştır. Bölücü, ayrıştırıcı, ötekileştirici, insanları birbirine düşürmeye, toplumsal barışı, kardeşliği, birliği, beraberliği, çalışma barışını bozucu, siyasi iktidarın kendi keyfine göre belirlediği standartlara uymayanları kamudan tasfiye etmeyi amaçlayan bu fişlemelerin tamamı hukuksuzdur ve suçtur. İnancı, görüşü, aidiyeti ne olursa olsun herkes birinci sınıf vatandaştır. Bununla birlikte hukuk devletinde, 'Suçluluğu bağımsız mahkemelerce ispatlanmadıkça herkes masumdur' ilkesi gereği, hiç kimse haklarından mahrum bırakılamaz, fişlenemez, dışlanamaz, kamu görevlerinden mahrum edilemez. Aktif Eğitim-Sen olarak bu politikaları planlayanlara, uygulayanlara, uygulatanlara, göz yumanlara hayır diyoruz.” dedi.

Basın açıklamasının ardından Aktif Eğitim-Sen üyeleri oradan ayrıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.