Aktif Eğitim-sen: Olumsuzluklara Rağmen Nesli Eğitme Heyecanımızı Yitirmedik

Aktif Eğitim-sen: Olumsuzluklara Rağmen Nesli Eğitme Heyecanımızı Yitirmedik

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Mersin Temsilcisi Tekin Nasır, eğitim öğretimde yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen nesillerin eğitilmesi adına heyecanlarını asla yitirmediklerini belirtti.Nasır, yaptığı açıklamada, gönüllerinin...

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Mersin Temsilcisi Tekin Nasır, eğitim öğretimde yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen nesillerin eğitilmesi adına heyecanlarını asla yitirmediklerini belirtti.

Nasır, yaptığı açıklamada, gönüllerinin tüm okullarda eğitim öğretimin huzur içinde olmasını istediği halde sorunlar ve sıkıntılarla başladığını kaydetti. Sorunları çözmesi gerekenlerin iyi niyet emaresi görülmeyen uygulamalarıyla eğitim-öğretimde yeni sorunlar üretmeye devam ettiğini söyleyen Nasır, "Öğrenciler TEOG sınavı ile darmadağın olurken, öğretmenler ve veliler ise iş bilmez bürokratların yeni yeni uygulamalarıyla bunaldı, müdürler ise yandaş atama yapmak için kıyıma uğradı." dedi.

Dönüştürme safsatasıyla dershanelerin kapatılması ve özel okula teşvik gündemiyle ayrımcılığın ve kayırmacılığın zirve yaptığı uygulamalar ile

öğrenci nakli ve okullardaki derslik sıkıntılarının eğitim öğretimdeki uzayıp giden sorunlar olduğunu ifade eden Nasır, "Belirtilen tüm bu olumsuzluklara rağmen neslimizi eğitme ve geleceğe taşıma adına heyecanımızı yitirmedik. Gelecekten umutluyuz. Geleceği şekillendirecek en önemli unsurun eğitim olduğunun bilincindeyiz. Bu itibarla birçok okulumuzda yönetici ve öğretmenlerin okulu hazır hale getirebilmek için boya, badana gibi hazırlıkları bizzat yapmaları, onlar açısından devletimize, milletimize ve mesleklerine olan aşklarının gereği olarak bir iftihar vesilesi olmakla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı açısından utanç sebebidir." diye konuştu.

Nasır, Aktif Eğitim Sen olarak kuruldukları günden beri olduğu gibi bundan sonra da hakkı ve adaleti savunarak doğrunun yanında olmayı sürdüreceklerini söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.