Aktif dış politika izleyeceğiz

Aktif dış politika izleyeceğiz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Adayı Sait Gönen, şehrin markası Konyasporun ligden düşmesinde yerel yöneticilerin ders alması gerektiğini söyledi

MHP Konya İ Başkanlığı’nda, milletvekili adayı Durmuş Ali Açıkel ve il başkan yardımcısı Yusuf Keleş ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Sait Gönen, ligden düşmesi daha önce kesinleşen Konyaspor’un, Galatasaray ile deplasmanda karşılaşarak Spor Toto Süper Lig’e veda ettiğini hatırlattı. Konya’nın tamamını kapsayan bir yönetim oluşmadığı için istenen başarının yakalanamadığını ve şehrin marka değerinin zarar gördüğünü kaydeden Gönen, “Maalesef Konyaspor eskiden biraz olan kurumsal yapısını tamamen kaybetmiş. Mevcut iktidar partisinin yedeğinde, Konya’nın tamamını kapsayan bir yönetim oluşturulmadan, yönetim acziyetinin sonucu olarak Konyasporumuz bugünkü duruma gelmiştir. Konyaspor şehri temsil edebilecek bir markadır. Maalesef bu markanın değeri bilinemedi. Ve Konyasporumuzu kötü günler beklemektedir. İnşallah bu kötü gidişe Konyalı hemşerilerimiz takımına sahip çıkarak bir dur demelerini bekliyoruz. Bu kötü gidişten mevcut yönetimin, bu şehri idare eden yerel yöneticilerin ders alması gerektiğinin altını özellikle çiziyorum. Bundan sonra Konyaspor ile ilgili çalışmalarda hemşerilerimizin tamamının gönüllü katılımlarını sağlayacak yapının oluşmasını, Konyaspor’un acilen kurumsallaşması için gerekli çalışmaların yapılmasını temenni ediyorum. Ben Konyaspor’un eski başkanlarından olarak böyle bir çalışmaya destek vereceğimin bilinmesini istiyorum” dedi.

“AKTİF DIŞ POLİTİKA İZLEYECEĞİZ”
MHP Konya 3. sıra Milletvekili Adayı Gönen, dış politikada iktidarın ülkeyi acze düşürdüğünü iddia ederek, iktidarları döneminde çevre ve dünyadaki gelişmeleri belirleyeceklerini dile getirdi. Ortadoğu’da yaşanan olaylarla batılı ülkelerin İslam cografyasını parçalamaya çalıştığını ve Türk Dışişleri’nin buna seyirci kaldığını ifade eden Gönen, “Bölgede saygın olduğunu söyleyen Dışişlerimiz bu işlere seyirci kalmaktadır. ABD Başkanı Obama ile telefon görüşmesi yapılmadan hiçbir şey söylenememektedir. Bu şahsiyetli dış politika falan değildir. Bu acziyettir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu acziyete layik değildir. Çok daha güçlü, çok daha dirayetli dış politikasının olması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti bir cihan devletidir. Cihan devleti olmanın gereği eşkıya bozuntusuna ‘Abi’ demekten geçmez. Cihan devleti olmanın gereği, herkese hak ettiği değeri vererek Türkiye Cumhuriyetini hem bölgede hem dünyada en güçlü şekilde temsil etmekten geçer” dedi.
Gönen, ayaküstü demeçlerle Türkiye’nin dış politikasının biçimlendirilemeyeceğini söyleyerek, MHP iktidarında Büyük Ortadoğu Projesi’nde figüran değil, Büyük Türk Projesi’nde taşları yerinden oynatan, çevresindeki ve dünyadaki gelişmelerde belirleyici olan aktif bir dış politika izleneceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.