Aksiyon İş: Buzlu Su Çılgınlığı Gibi Tüm Duyarsızlıklara Meydan Okudu

Aksiyon İş: Buzlu Su Çılgınlığı Gibi Tüm Duyarsızlıklara Meydan Okudu

Aksiyon İşçi Sendikaları (Aksiyon-İş) Konfederasyonu, son günlerde ALS hastalığına karşı duyarlılık oluşturmak için internette yaygınlaşan buzlu suyla meydan okuma çılgınlığından yola çıkarak, kamuoyundan, çalışanların ve ülkenin...

Aksiyon İşçi Sendikaları (Aksiyon-İş) Konfederasyonu, son günlerde ALS hastalığına karşı duyarlılık oluşturmak için internette yaygınlaşan buzlu suyla meydan okuma çılgınlığından yola çıkarak, kamuoyundan, çalışanların ve ülkenin diğer sorunlarına karşı da duyarlılık istedi.

Milyonlarca çalışanın karşı karşıya olduğu sorunlar nedeniyle başından her gün kaynar sular döküldüğünü belirten Aksiyon İş Genel Başkanı Vedat Öztürk, “Biz de sendika olarak ülkemizdeki sorunlara ve bunları çözmeyen sorumlulara meydan okuyoruz.” dedi.

Genel Başkan Vedat Öztürk, internet fenomenine dönüşen olay üzerinden kamuoyuna önemli mesajlar verdi. Türkiye'nin, en az ALS hastalığı kadar farkındalık bekleyen yığınla sorunu bulunduğuna dikkat çeken Öztürk, topluma duyarlılık çağrısı yaptı, kendisi de bu sorunlara, müsebbiplerine ve duyarsızlıklara tepki gösterdi.

Özellikle emeğiyle geçinen kesimlerin acil çözüm bekleyen sorunlarına dikkat çeken Aksiyon İş Genel Başkanı Vedat Öztürk, “Ülkemizde, her gün uyandığında çocuklarının nafakası için endişelenen, borçlarını nasıl ödeyeceğini düşünen, asgari ücretle geçimlerini temin etmeye çalışan, işten atılma korkusu yaşayan, yaşam standartları açlık ve yoksulluk sınırında ya da altında olan milyonlarca insan var. Bu insanlar belki de her gün yataklarından başlarından aşağı kaynar sular dökülmüş hissi ile kalkıyor. Sözlerimiz yanlış anlaşılmasın. Amacımız ALS hastalığını küçümsemek ya da kampanyayı önemsememek değil. Toplumun büyük kesimini ilgilendiren çok daha hayati meselelerde de bir duyarlılık oluşturmak ve yeni bir meydan okuma kampanyasıdır.” diye ifade etti.

KİMLERE MEYDAN OKUDU?

Vedat Öztürk, Aksiyon İş olarak kimlere meydan okuduklarını da şöyle sıraladı: "Emekçiyi açlığa mahkum eden politikalara ve emekçinin hakkını gasp edenlere meydan okuyoruz. Asgari ücreti iyileştirmek için gayret göstermeyenlere meydan okuyoruz. Özelleştirme adı altında işten çıkarılan kardeşlerimize bunu reva görenlere meydan okuyoruz. Taşeron işçi zulmüne meydan okuyoruz. Maden emekçilerini canından eden ihmallerin sorumlularına meydan okuyoruz. Elmastan, inciden ve kıymetli mallardan ÖTV’yi kaldırıp, çalar saatli radyodan hem ÖTV hem KDV almaya çalışanlara meydan okuyoruz. En temel insani haklardan olan özel mülkiyet hakkını gasp etmeye çalışanlara meydan okuyoruz. Sendikaymış gibi yapıp, ardından siyasi iktidarlara payanda haline gelerek pazarlık masalarında çalışanları satanlara meydan okuyoruz. Yetimin hakkını yiyenlere meydan okuyoruz. Bu ülkeyi soyan hırsızlara, yandaşlara peşkeş çekenlere meydan okuyoruz. Rüşvete, adam kayırmaya, hak ihlallerine meydan okuyoruz. Demokrasiyi, hukuku, insan haklarını ayaklar altına alanlara meydan okuyoruz. Ekmeğimiz ve hürriyetlerimiz küçülürken, kendisi büyüyenlere meydan okuyoruz. İnsanları, fikirlerinden, inançlarından, aidiyetlerinden dolayı ötekileştirenlere, ayıranlara, fişleyenlere, zulmedenlere, birbirine hasım haline getirenlere meydan okuyoruz. Demokrasiye, hukuka, ahlaka uymayan bu politikalara destek verenlere, sessiz kalanlara meydan okuyoruz."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.