Akşehir'den Afrika'ya yardım kampanyası

Akşehir'den Afrika'ya yardım kampanyası

Akşehir İlçe Kaymakamı Ahmet Katırcı, Akşehir'deki STK'lar ve belediyeler işbirliği ile Afrika'da açlık sefalet ile karşı karşıya kalan ülkelere bir yardım kam

Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı konu ile ilgili olarak bir toplantı düzenledi. Toplantıya Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul'un yanı sıra, belde belediye başkanları, sivil toplum örgütü başkanları ve basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan Kaymakam Ahmet Katırcı, Türkiye'de Afrika'daki yardıma muhtaç ülkeler için zaten bir kampanya başlatıldığını, ancak kendilerinin başlattığı kampanyanın Akşehir'de verilecek olan iftar yemek paraları ile fitre ve sadakaların bu ülkelere aktarılmasının sağlanması olduğunu belirtti. Katırcı, “Bilindiği gibi ülkemizde bir iftar geleneği var. İnsanlarımız, birbirlerine iftarlar veriyor, toplu olarak iftarlar veriyoruz. Ama basında ve televizyonlarda sürekli izliyoruz, Afrika'da da binlerce insan açlıktan ölüyor. Afrika'da son bir hafta içinde 27 bin çocuk açlıktan hayatını kaybetmiş. Bazen izlediğimiz görüntülerde açlıktan debelene debelene hayatını kaybeden çocukları görüyoruz. Onları görünce akşamları iftarda inanın lokmalar boğazıma diziliyor. Biz burada hangi iftara gidelim diye düşünürken, orada insanlar açlıktan hayatlarını kaybediyor. Bu kampanya için Akşehir'deki tüm STK'lardan ve belediyelerden destek bekliyoruz. Akşehir Ticaret ve Sanayi Odamız bu işe önderlik etti. Biz de bu işe hep beraber ortak olalım ve Akşehir'de verilecek olan iftarların ve fitrelerin paralarını Afrika'ya yönlendirelim istedik. Afrika'da yaşanan olayın vahameti ortada. Yüzlerce, binlerce çocuk açlıktan kırılırken biz burada sefa içinde olmayalım" şeklinde konuştu.
Kaymakam Ahmet Katırcı, kampanyanın çok kısa bir sürede sonlandırılacağını çünkü Afrika'daki insanların bu yardıma acil ihtiyaç duyduklarını belirterek, 1 hafta, 10 gün gibi kısa sürede Akşehir'den toplanacak yardımların bu ülkelere resmi yoldan ulaştırılacağını kaydetti. Kampanya kapsamında bir banka hesap numarası belirlenerek dileyen herkesin buraya yardımda bulunabileceği bildirildi.
(CF-FM)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.