Akşehir, Milli Mücadele’nin Onurunu Yaşıyor

Akşehir, Milli Mücadele’nin Onurunu Yaşıyor

Milli Mücadele döneminde Batı Cephesi karargâhı olarak önemli bir rol üstlenen Konya Akşehir’de 24 Ağustos Onur Günü kutlandı. Milli Mücadele'nin taarruz hazırlıklarının tamamlanarak 24 Ağustos 1922 tarihinde karargâh binasının taşınması...

Milli Mücadele döneminde Batı Cephesi karargâhı olarak önemli bir rol üstlenen Konya Akşehir’de 24 Ağustos Onur Günü kutlandı.

Milli Mücadele'nin taarruz hazırlıklarının tamamlanarak 24 Ağustos 1922 tarihinde karargâh binasının taşınması anısına düzenlenen programa Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Garnizon Komutanı Albay Erdal Canol, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kutlama komitesi adına Akşehir Belediye Başkanı Salih Akaya, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Mehter takımının bir gösteri yaptığı programda Batı Cephesi Karargâhı Müzesi ziyaret edildi. Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan katılımcılara bilgi verdi.

Burada konuşma yapan Akkaya, Batı Cephesi karargâhına ev sahipliği yapan Akşehir’in Milli Mücadele'nin kazanılmasında önemli bir yeri olduğunu belirtti. Başkan Akkaya, "1921 Kasım ayının ortalarında Alagöz’den Akşehir’e taşınan Batı Cephesi Karargâhı 9 ay 10 gün burada kalmıştır. İstiklal Savaşı'nın zaferle sonuçlanarak milletimizin kaybetmekte olduğu istiklalinin yeniden kazanmış olmasında, Akşehir’in cephe karargâhı seçilmesinin çok önemli katkısı olmuştur. Bunun onurunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan onur günü münasebetiyle Anıtkabir’de de Akşehir’i Sevenler Derneği'nin (AKSEVDER) organize ettiği bir program düzenlendi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.