Aksaray Osb’ye Yeni Yatırımcılar Gelmeye Devam Ediyor

Aksaray Osb’ye Yeni Yatırımcılar Gelmeye Devam Ediyor

Vali Selami Altınok, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) yoğun taleplerin devam ettiğini belirterek, toplamda 625 kişinin daha istihdam edileceği, 80 bin metrekare yeni parsel tahsisi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Vali Selami Altınok, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) yoğun taleplerin devam ettiğini belirterek, toplamda 625 kişinin daha istihdam edileceği, 80 bin metrekare yeni parsel tahsisi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Organize Sanayi Yönetim Kurulu Toplantısı, Aksaray Valisi ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selami Altınok başkanlığında, Aksaray Belediye Başkanı ve OSB Başkan Vekili Nevzat Palta, yönetim kurulu üyeleri, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, ve OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar’ın katılımıyla yapıldı.

Vali Selami Altınok, yaptığı açıklamada, Aksaray sanayisinin hızlı gelişiminin devam ettiğini, çok güzel gelişmeler yaşandığını ifade etti. Altınok, "OSB'de herhangi bir problemimiz yok, problemleri giderme açısından altyapı hizmetleri çok hızlı gidiyor. Sanayi ve Ticaret Bakanlığımız, ihtiyaç duyduğumuz bir kısım ödenek vardı, onu da gönderdi. Çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. 625 kişinin istihdamının öngörüldüğü yeni tahsislerimiz hayırlı uğurlu olsun." dedi.

OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ise yaptığı açıklamada, OSB yönetim kurulu toplantısında çok hayırlı kararlar aldıklarını söyledi. Aksaray OSB’nin, emin adımlarla hızlı bir şekilde ilerlediğini, toplamda 80 bin metrekare yeni parsel tahsisine karar verdiklerini belirten Başkan Palta, "Toplantılarımızda yatırım için parsel talebinde bulunanları en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Bu tahsisleri yaparken, tabiri caizse kılı kırk yarıyoruz. Gerçekten yatırımcı mı? Yatırım yaptığı zaman ne kadar istihdam sağlayacak? Aksaray, ülkemize ne kadar katma değer sağlayacak? Çevre ile sıkıntılarımız var mı? Bunların hepsini değerlendiriyoruz. 625 kişinin daha istihdam edileceği 80 dönümlük parsel tahsisini de bu değerlendirmeler sonunda yaptık. Hem yatırımcılarımıza hem Aksarayımıza hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

OSB ile ilgili sanayicilerin talepleri olduğunu, özellikle OSB arka yol olarak bilinen, Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nden geçen yol ile ilgili asfaltlama çalışmalarının başladığını söyleyen Belediye Başkanı Nevzat Palta, ‘’Aksaray’dan 17 kilometre olan OSB yolu Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nden 7 kilometre kadar kısaltan bir yoldu. Bu yol da kullanılıyor. Geçen yıl belediye, özel idare ve ticaret odası katkıları ile yol hazırlanmıştı. Asfaltını özellikle yapmamıştık, zeminin daha iyi oturması için. Belediye ekipleri, şu an asfalta hazır hale getirdi. Önümüzdeki günlerde satıh kaplama asfaltını yapıyoruz. Bu yolun hizmete girmesi ile sanayicimiz daha da rahatlayacak. Yine 1,5 milyon lira tutarında yeni bir ödenek geldi. OSB kendi içindeki altyapı çalışmalarına devam ediyor. Eksikliklerimizi kısa sürede tamamlamak istiyoruz." diye konuştu.




CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.