AKP, idam iftirası ile MHPye şantaj yapıyor

AKP, idam iftirası ile MHPye şantaj yapıyor

Başbakan'ın, idam kararına ilişkin 7 Haziran 2002 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Çankaya Köşkü'nde yaptığı görüşmeyi kamuoyuna açıklamasını istedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, partilerini terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ı idam edememekle suçlayan Başbakan'ın, idam kararına ilişkin 7 Haziran 2002 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Çankaya Köşkü'nde yaptığı görüşmeyi kamuoyuna açıklamasını istedi. 
Partisinin Konya il başkanlığında milletvekili adayları Mustafa Kalaycı ve Sait Gönen ile birlikte basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Adayı Faruk Bal, 'Korku İmparatorluğu'nun yıkılmasına sayılı günler kaldığını belirtti. Türkiye'de baskılarla, tehditle insanların konuşmaya korktuğunu ifade eden Bal, "Korkunun bittiği an gelmiştir. Bütün yetki sizin elinizde. Oy kullanmadan önce bütün sandıklar boş olarak seçmenin önüne gelecek. İçine siz ne koyarsanız o iktidar
olacak. Oy kullanma yetkisi bulunan ve korkutulan tüm kesimlere hitap ediyorum; Bu korkudan kurtulmanın yolu korkuyu yaratan gücü sandığa gömmektir. Yetki sizde, güç sizde, çünkü oy sizin elinizde" dedi.
"KÖŞK'TEKİ GÖRÜŞMEYİ AÇIKLA"
Bal, AK Parti'nin seçim propagandasında istediği sonuca ulaşamayınca MHP'nin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın idam kararını yürürlüğe koymadığı iftirasında bulunmakla suçladı. Başbakan Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı olarak idam kararı ile ilgili 7 Haziran 2002 tarihinde Çankaya Köşkü'nde yaptığı görüşmeyi açıklamasını istedi Bal, "AKP, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın idam meselesi tekrar gündeme getirilerek MHP'nin milletin gönlündeki yerini itibarsızlaştırmaya gayret etmektedir. 2001 yılında Apo'nun idam kararının ertelenmesinin dayanağı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin vermiş olduğu tedbir kararıdır. Bu tedbir kararıyla koalisyonu oluşturan 3 partinin lideri toplanmış ve ertelemeyle ilgili 7 saat 15 dakika süren bir müzakere sürecini tamamlamıştır. 7 Haziran 2002 'de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer parti liderlerini Köşk'te topluyor. O toplantıya Başbakan Erdoğan milletvekili olmamasına rağmen davet ediliyor. Bu toplantıya mecliste grubu bulunan bütün partiler olduğu gibi MHP genel başkanı da geliyor. Devlet Bahçeli, o toplantıdan çıktıktan sonra konuştuklarını milletiyle paylaşıyor. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, niçin Cumhurbaşkanlığı toplantısında söylediklerini milletinle paylaşamıyorsun. Niçin MHP'ye iftira ediyorsun, niçin orada söylediğin sözlerin tam tersini MHP'ye karşı seçimden 3 gün önce silah olarak kullanmaya kalkıyorsun, şantaj yapıyorsun" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.