AKM Çocuk Sanat Merkezi, çocukları sosyal ve sanatsal etkinliklerle buluşturuyor

AKM Çocuk Sanat Merkezi, çocukları sosyal ve sanatsal etkinliklerle buluşturuyor

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) bünyesindeki Çocuk Sanat Merkezi'nde, çocukları sosyal ve sanatsal etkinliklerle bir araya getirmeyi hedefleyen resim, müzik, tasarım, karikatür ve dans atölyeleri düzenleniyor.

Merkezdeki sanat odaklı atölye programları aracılığıyla 4-6 yaş grubu çocukların sosyal becerilerini geliştirmeleri, zihinsel ve bedensel yetilerini keşfetmeleri ve güçlendirmeleri hedefleniyor.

AKM Genel Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı, merkezin faaliyetlerini, gelecek hedeflerini ve çocukların atölyelere katılım sürecini AA muhabirine anlattı.

AKM'nin çok büyük bir sanat kompleksi olduğuna dikkati çeken Buharalı, "Tabii ki olmazsa olmazlarımız çocuklarımızı ihmal etmememiz gerekiyor. Çocuklarımızın kültür ve sanatla buluşmaları çok önemli. Bu ayrıcalıklı çalışmayı Atatürk Kültür Merkezi bünyesinde çocuklarımız için gerçekleştiriyor olmamız da bize çok daha yüksek sorumluluklar yüklüyor." dedi.

Remzi Buharalı, merkezde 4 derslik ve bir etkinlik alanının bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çok değerli ve yetkin eğitmenler aracılığıyla çocuklarımızın hem el becerilerine hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlanacak. Bu eğitimler, onların toplum içerisindeki yerlerini çok yüksek değerle almalarına yönelik fonksiyon içeriyor. Çocuk Sanat Merkezi'nde, çocuklarımızın el becerilerinin gelişmesine yönelik atölyeler dışında, kültür ve sanatın içinde olduğu atölyeler var."

Çocukların piyano gibi enstrümanlarla tanışmasını sağlayan müzik ve ritim atölyelerinin önemine de değinen Buharalı, ailelerinden ayrı katılmakta zorluk çeken çocuklara, atölyelere ebeveynleriyle katılma imkanı sağlandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.