Akınsoft'tan bilişime büyük katkı

Akınsoft'tan bilişime büyük katkı

1995 yılından beri Konya'da bilişim sektörü üzerine faaliyetlerini sürdüren Akınsoft, büyük katılımla Türkiye'nin ilk İnsansı Robot Fabrikası'nın temelini attı.

İnsansı Robot Fabrikası'nın temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan  Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Akın, "1995 yılında kurulan ve 28 yıllık vizyonunu belirlemiş olan şirketimiz Akınsoft'un 20 yılı vizyonu  olan Akın Robotics İnsansı Robot Fabrikamızın temelini atacağız. 1995'te şirketimizi kurduğumuz gün temel vizyonlarını belirlemiştik. 2000, 2005, 2010, 2015 ve 2023 vizyonlarıydı. Sizlerle birlikte 2000, 2005 ve 2010 vizyonlarını başarıyla tamamladık. Özellikle 2010 yılı vizyonunda 15 yıl olarak planlanmış vizyon büyük bir azimle 14 yılda tamamlandı. Robotics faaliyetleri konusunda AR-GE faaliyetleri yaptık. Laboratuvarlarımızı kurduk. İlk robotumuzu 2011 yılında sizlerle tanıştırdık. 2013 yılında Akıncı 2'yi sizlerle tanıştırdık. Türkiye'nin ilk insansı robotu ünvanını aldı. 2015 yılında Akıncı 3'ü çıkardık. Hem ulusal hem de uluslararası medyada ve alanda ciddi bir şekilde yankı uyandırdı. Akınsoft bu çalışmalarını yürütürken hiçbir maddi sermaye almayarak kendi öz sermayesi ile yaptı. Geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz ürünler tamamen kendi labaratuvarlarımızdan çıktı. Yeni çıkaracağımız robot Ada ve Akıncı karışımı olacak. Otogarda bilet alırken ya da marketlerde herhangi bir ürünü tanıtırken göreceğiz. İnsansı robotlarımız insanlığa en iyi şekilde hizmet edecek" dedi.

KALKINMAK İÇİN BİLİŞİM ŞART

Açılış konuşmasında 2023 vizyonunuda açıklayan Akın konuşmasına şöyle devam etti: "Vizyonlarımızdan en önemlisi 2015 vizyonumuz idi. Bunu gerçekleştirmeyi başardık. Daha öncelerde bütün vizyonlarımızı açıklarken 2023 vizyonumuzu açıklamamıştık. Her zaman ilk insansı robot fabrikamızın temelini atarken açıklayacağım demiştim. Cumhuriyetimizin 100.yılında 2023 vizyonumuz uzay teknolojileri konusunda AR-GE faaliyetleri başlatmaktır. Hepimize 2023 vizyonu hayırlı uğurlu olsun." Özgür Akın'dan sonra konuşan Türkiye Bilişim Derneği Başkanı (TBD) İlker Tabak da "Ülkemizin ilk insansı robot fabrikasının temel atma töreninde aranızda olmaktan gurur duyuyorum. Türkiye Bilişim Derneği olarak kurulduğumuz 1971 tarihinden beri bilişimi ulusal kalkınma olarak kulanıyoruz. Bunu kendimize rehber olarak ediniyoruz. 12 bin üyemizle ilk günkü heyecan ile çalışıyoruz. 2015 yılında ülkemizde bilişim sektöründe yüzde 11- 15 arasında büyümesi beklenmektedir. 2023 yılı için  ülkemizde bilişim sektörü içinde büyük bir meblağ ayrıldı. 2009 yılında 900 milyon olan cihaz sayısı 2020'de 24 milyar olacak. Kişi başı cihaz sayısı 4'e çıkacak. Bilişim alanı geliştiği zaman bu gelişme diğer sektörleride geliştirecektir. Akınsoft ailesinin kendi öz sermayesi ile bilişime yaptığı katkıdan dolayı tebrik ediyorum. Bilişim güvenliğinin ihmal edilmemesi de gereklidir. Birçok donanımlar ve uygulamalar güvenli olmalıdır. Türkiye'nin bilişim alanında sadece tüketici ülke olarak değil üretici ülke olarakta yer almalıdır. Sosyal kalkınmanın itici gücü bilişimdir" ifadelerini kullandı.

AHMET SÜTCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.