Akın Alim Tekvando Şampiyonası Başladı

Akın Alim Tekvando Şampiyonası Başladı

Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Tekvando Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen Akın Alim Türkiye Kulüpler Tekvando Şampiyonası başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Tekvando Federasyonu...

Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Tekvando Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen Akın Alim Türkiye Kulüpler Tekvando Şampiyonası başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Tekvando Federasyonu iş birliğiyle 14-19 Ekim tarihleri arasında Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonanın açılış törenine Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Şahin ve adına şampiyona düzenlenen Akın Alim katıldı.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Akın Alim’e, yetiştirdiği öğrenciler ve Türkiye Tekvando Federasyonu katkısı nedeniyle teşekkür etti. Şampiyonaya bin 200 sporcunun katıldığını hatırlatan Metin Şahin, şunları söyledi: "Bundan 2 ay önce Konya’da düzenlediğimiz maça 2 bin 300 sporcu katıldı. Aileleriyle birlikte 4 bin kişi. Bu Türkiye’nin Federasyonumuzun gücüdür. Ne hedefliyoruz? Bu ülkenin uluslararası şampiyonalarda bayrağını göndere çekmek, İstiklal Marşı’nı çaldırmaktır. En büyük hedefimiz budur. Bunu yapıyoruz. Bugün Bakanlığımız sporun gelişmesi anlamında çok önemli adımlar atıyor. Ümitli olmalıyız, birbirimize destek olmalıyız."

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Şahin ise Bursa’da üst üste müsabakalar düzenlendiğini kaydetti. Akın Alim Türkiye Kulüpler Tekvando Şampiyonası'na 172 kulüpten bin 200 sporcunun katıldığını hatırlatan Şahin, şu bilgileri verdi: "Bu şampiyona Türkiye Tekvando Federasyonu'yla yaptığımız işbirliğinin, amaç birliğinin, gönül birliğinin bir göstergesidir. Ayrıca bu turnuvanın özel bir anlamı var. Bursa değerlerine sahip çıkıyor. Tekvandoya büyük hizmetler vermiş olan Akın Alim hocamızın isminin bu şampiyonaya verilmesi bir kadirşinaslık örneğidir. Akın Alim hocamıza da Federasyonumuzun yöneticilerine de bize bu güzelliği yaşattıkları için teşekkür ediyorum."

Şahin, Bursa’da son 3 yıl içerisinde faal sporcu sayısını 9 binden 26 bine çıkardıklarını, toplam sporcu sayısının 2011’de 70 bin iken, şu an 120 binin üzerinde olduğunu belirtti.

Adına düzenlenen şampiyona dolayısıyla dünyanın en mutlu insanlarında biri olduğunu ifade eden Akın Alim ise şunları söyledi: "Nüfusu 2 milyonu geçen Bursa’nın Avrupa, dünya şampiyonaları ve olimpiyatlarda daha fazla temsil edilmesini istiyorum. Bu amaçla kendimi sorumlu görüyor ve en büyük hayalimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Allah izin verirse ölmeden önce tekvandoyu geliştirmek için, spor yapan sağlıklı nesiller yetiştirmek için merkezi bir yerde çağın gereklerine uygun bir tesis inşa etmek istiyorum. Beni hatırlayıp bana değer veren, hayattayken bana bugünü yaşatan herkese teşekkür ediyorum." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.