‘Akıllı’ şipşak

‘Akıllı’ şipşak

Film rulosunun yok oluşundan sonra dijitale geçen fotoğraf makineleri artık akıllanıyor.

SON yıllarda ‘Cep’ telefonlarının içine her geçen gün gelişen fotoğraf özelliğinin eklenmesinden olumsuz etkilenen fotoğraf makinesi üreticileri karşı atağa kalktı. Film rulosunun yok oluşundan sonra dijitale geçen fotoğraf makineleri hızla akıllanmaya başladı. Android tabanlı ürünler arasına fotoğraf makineleri de eknelenirken, sektörde en büyük rekabet geleceğin teknolojisi olarak görülen ‘aynasız’ alanda yaşanıyor. İçinde Android sistemi bulunan, 3G ve Wi-Fi özellikli, arkadaki dokunmatik ekranla tıpkı akıllı cep telefonu özelliklerine sahip akıllı kameraların sayısı hızla artırıyor. Önde koca bir lens, arkada mini bir tablet. Geçtiğimiz aylarda Nikon, ilk Android sistemi kullanan Coolpix S800c modelini piyasaya sunarken, Samsung da geçtiğimiz günlerde Türkiye’de  Android tabanlı ilk 3G’li fotoğraf makinesini piyasaya sundu.

TÜM OPERATÖRLER DE SATILACAK

Samsung Electronics Türkiye Başkanı SungYong Hong, yeni piyasaya sürülen ‘Galaxy Camera’da Android’in ‘Jelly Bean’ sürümü yüklü olduğunu belirterek, “Tüm ürünlerimizde invosyona odaklanıyoruz. Yeni fotoğraf makinemizde bunun bir sonucu. Bu sektörde iddialıyız. 3G bağlantısı olan bu kamera ile aslında alışkanlıklarıda değiştiriyoruz. Yaptığımız anlaşmalarla Türkiye’de Turkcell, Avea ve Vodafone satış noktalarında Galaxy Camera satılacak. İçinde data paketi olan tarifelerle satışa sunarak bu alanda bir ilke imza atacağız” dedi.

MESAJ YERİNE FOTOĞRAF

Teknolojinin ilerlemesiyle insanların daha çok fotoğraf çekmeye başladığını anlatan Hong şunları söyledi: “İnsaların bir çoğu artık teknolojinin olanaklarıyla kısa mesaj atmak yerine çektikleri fotoğraflarla kendilerini anlatıyorlar. Sözlerin yazıların yerini fotoğraf makineleri alıyor. Sosyal paylaşım sitelerinde en fazla kullanılan özelliklerin başında fotoğraf yüklemek geliyor. Ayrıca insanlar artık çektikleri fotoğrafları anında paylaşmak istiyor. Sektörün bu yöne gittiğini görüyoruz. Bu yüzden anında paylaşıma ve aynı zamanda yüksek kaliteli çekime uygun kameralara odaklanıyoruz. İlk 3G’li fotoğraf makinesinin operatör pazarınında ilgisini çekeceğini düşünüyoruz.”

Fotoğraf sihirbazı

SAMSUNG Galaxy Camera’yı, Beyaz ve Kobalt Siyahı renkleri ile Türkiye pazarına sundu. Android 4.1 (Jelly Bean) ve 3G+ Wi-Fi bağlantı özelliklerine sahip olan ürün, 21 kata kadar yakınlaşabilen zum objektif ile 16.3 megapiksellik BSI CMOS sensörüne sahip. Smart Mode teknolojisine sahip olan üründe 15 ayrı varsıyılan mod yer alıyor. Kamera’nın 4.8 inç (121.2mm) HD Super Clear Dokunmatik Ekranını bulunuyor. Üründe ayrıca 4 çekirdek işlemci “fotoğraf sihirbazı” ile 35 fotoğraf üzerinde düzenleme yapılabiliyor. Galaxy Note 2’de bulunan “Paper Artists” uygulması da Galaxy Camera’da yer alıyor. Fotoğraf makinesinde full HD 1080p video kayıt etme özelliği bulunuyor. Dahili 8 GB kapasiteye sahip olan fotoğraf makinesinde ek kapasite için microSD bellek yuvası da bulunuyor.

Kısıtlama olmadan fotoğraf çek gönder

DÜNYA pazarında akıllı telefonların artmasının diğer ürünleride etkilediğini belirten SungYong Hong, fotoğraf sektörünün  bundan ilk etkilenen sektörler arasında olduğunu kaydetti. Hong, “200 yıl önce yazı herkesin yazdığı bir şey değildi. Ancak şimdi yazı yazmak herkes için sıradan bir şey. Fotoğraf içinde bunun böyle olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu. Hong, “Samsung olarak, teknoloji dünyasına yeni bir boyut kazandıracak, yenilikçi ürünleri pazara sunmak öncelikli hedefimiz. Galaxy Note ile başladığımız ‘yeni bir ürün segmenti yaratma” vizyonumuz doğrultusunda, tüketicilerin hayatına zenginlik katacak yeni teknolojiler geliştirmeye devam ediyoruz. Bu noktadan hareketle pazara sunduğumuz Galaxy Camera ile de yepyeni bir ürün kategorisi oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Bağlantılı kamera kullanıcılara istedikleri yer ve zamanda canlı ve yüksek kalitede fotoğraf ve video çekerek, bunları geleneksel fotoğraf makinelerindeki kısıtlamalarla karşılaşmadan, tercih ettikleri sosyal ağ sitelerinde ya da sevdikleriyle paylaşabilme olanağını sağlamalıdır” dedi.  Son dönemde hemen hemen her cep telefonundan fotoğraf çekerken, yeni nesil akıllık fotoğraf makineleriyle de internet üzerinden konuşma imkanı sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.