Akıl İslamda karar kılar

Akıl İslamda karar kılar

DİN-BİR-DER Genel Başkanı Muhittin H. Yıldırım, "Akıl hakkı arar. Avrupa Birliği'ni veya günahları değil. Hakkı arayan akıl ise İslamda karar kılar. Müslüman ise hakikati İslam merceği ile görür" dedi

Saadet Partisi Konya Kadın Gençlik Kolları tarafından “Genç'Sen Gelirsin” isimli bir program düzenlendi. İl Başkanlığı binasında düzenlenen programa Din Görevlileri Birliği Derneği(DİN-BİR-DER) Genel Başkanı Muhittin H. Yıldırım ve çok sayıda kadın kolları üyesi katıldı.  Programda konuşan Yıldırım, Her konuda en güzel örneğin efendimizi Hz. Muhammed Mustafa'nın(S.A.S) olduğunu belirtti. Yıldırım, “Efendimiz en iyi ev reisi, en iyi yol arkadaşı, en iyi tüccar ve en büyük mücahit idi. Kimsesizlerin kimsesi olan efendimizde aradığımız her şeyi bulabiliriz. Efendimizin ahlakı Kur'an-ı Kerimdi. Kur'an-ı hayatının her alanında uygulardı. Biz bugün efendimizin eğitimcilik yönünü konuşalım” dedi. Hz. Muhammed'in(S.A.S9 terbiyeci bir eğitim sistemini benimsediğini dile getiren Yıldırım,  “Tarihin derinliklerine inerken, Erbakan hocanın çizdiği tarihi perspektiften bakmak daha doğru olacaktır. Yaşanan olaylar büyük. Acılar büyük. Fakat heyecan az. Çoğunluğa bakmak böylesi durumlarda doğru değil. Böylesi durumlarda bakmamız gereken sadece hak ve batıldır. Akıl hakkı arar. Avrupa Birliğini veya günahları değil. Hakkı arayan akıl ise İslamda karar kılar. Habil ile Kabil anlatmak istediğimiz olayın en güzel iki örneğini yansıtır. Kabil, gaflette idi. Sonu hüsran oldu. Avrupa ile hareket edenlerin sonu da yine hüsran ile bitiyor. Müslüman ise hakikati İslam merceği ile görür. Doğudaki insanlar imanını yaşayan dinine bağlı insanlar. Gayret ediyorlar bazı şeyler için. Gayret tek başına yetmiyor. Ne yazık ki güçleri yok” şeklinde konuştu.

HAKİKAT HER ZAMAN SAVUNULMALI

Erbakan hocanın İbrahim peygamberi kendilerine örnek olarak gösterdiğini ifade eden Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şuan ki Müslüman ülke liderleri kafirleri över oldu. Neden bir hoca bile bu insanları uyarmıyor? Neden yanlış yolda olduklarını onlara bildirmiyor? Ne olursa olsun bir insan Allah için hakkı konuşmalı ve her zaman hakkı savunmalı. Yanlış yolun ne olduğu anlatılmalıdır. Ölüm gibi bir gerçek ile karşı karşıya olduğumuzu unutuyoruz. Şehitlerimiz var. Her gün bir şehit haberi duyar olduk. Bunlar Allah'tan revamı. Türkiye genelinde şuan itibari ile suçlar artmış durumda. 29 bin kişi cinayetten hapishanede yatıyor. 14 bin kişi tecavüzden içeriye girmiş. Bunlarda bizim kardeşlerimiz. Peki bunlara hakikati kim anlatacak? Sözde bir demokrasi almış başını gidiyor. Demokrasi sınırsız özgürlük demek değil. Herkes istediğini yapmaya kalkarsa suçların önü kesilmez. Herkes istediğini yapınca işte sonuç ortada. Ölümler artıyor. Ortada uyulması gereken bir kural olmalı. Bu kural Allah'ın (cc) kuralıdır. Allah'ın emrine uyulmalı. Kötülük ile iyilik yan yana gelmez. Kötülük bulaşıcıdır. İyiliği de tek başına anlatmak yetmiyor. İyilik anlatıldığı kadar, kötülükten kaçmaya çalışılmalıdır. Peygamberler bizlerin en büyük örnekleri. Onların hayatını, yaşantısını çok iyi bilmeliyiz. Hayatımızın her alanında referans olarak görmeliyiz. Bizi bu kadar şey içinden, bu kadar günahtan kurtaracak ve yol gösterecek olan onların yaşantısı ve ahlakıdır. Kâinatın Efendisi, kâinatın en büyük öğretmeni olan peygamberimiz gençleri tehlikelere karşı uyarmış ve tavsiyede bulunmuştur. En iyi yol Kur'an ve sünnet yoludur. Bunlara sımsıkı sarılıp hayatın her alanında uygulama yoludur.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.