Akgül: Türkiye’ye yakışan statlar yapıyoruz 


Akgül: Türkiye’ye yakışan statlar yapıyoruz 


Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, geliştirdikleri modelle eskimiş statları yıkarak günümüz şartlarına uygun yeni stat projelerini birbiri ardına hayata geçirdiklerini söyledi.

 Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye’nin birçok ilinde eskimiş statları yıkarak yerine yeni ve son derece modern statlar yaptıklarını ve yapacaklarını söyledi. Bunun Türkiye’de ilk örneğini Kayseri ve Rize’de gerçekleştirdiklerini belirten Akgül, “Bu iki ilimizde de belediye aracılığıyla şehre iki yeni stat kazandırdık” dedi.

Mülkiyeti Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde olan eski statları belediyelere veya TOKİ’ye devrederek bu iki kuruluştan şehre yeni stat veya spor kompleksi yapmalarını istediklerini ifade eden Akgül, “Eski statlar şehrin içinde kaldıkları için yerleri çok değerli. Belediye bu statları veriyoruz ve onlardan şehrin biraz daha dışında çok daha modern ve kompleks özelliği taşıyan yeni projeleri hayata geçiriyoruz. Kayseri Belediyesi Kadir Has Stadı’nı bizim eski stada karşılık yaptı. Aynı şekilde Rize’de de bu uygulamayı yaparak şehre son derece modern bir stat kazandırdık.” diye konuştu.
Geliştirdikleri bu sistemle ‘alan da memnun satan da’ anlayışını yerleştirdiklerini dile getiren Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, aynı sistemle birçok ile yeni stat kazandıracaklarını söyledi. Bunların başında Trabzon, Sivas, Malatya ve Afyon’un geldiğini ifade eden Akgül, “Trabzon gerçek anlamda bir futbol şehri. Avni Aker Stadı’nı biz TOKİ veya belediyeye teklif ettik. Ve onlardan Trabzon’un Akyazı mevkiinde denizin doldurulmasıyla son derece modern ve şehre yakışan yeni bir stat yapılmasını istedik. Projede son aşamaya geldik. Zira Trabzon’daki projeyi Bakanımız ve Başbakanımız da yakından takip ediyor” dedi.
Akgül, aynı sistemle Sivas, Malatya ve Afyon statlarının da yıkılarak yeni stat ve spor komplekslerinin hayata geçirileceğini ve bu projelere kısa bir süre sonra başlayacaklarını söyledi. Uygulamaya koydukları bu projeyi hem belediyelerin hem de kulüplerin desteklediğine dikkat çeken Yunus Akgül, “Statlar modern olunca, o şehre hem milli maçlar ve hem de uluslararası büyük spor organizasyonları veriliyor. Bunun en güzel örneğini Kayseri’de yaşıyoruz. Dünya Basketbol Şampiyonası’nın bir ayağının Kayseri’de olması şehre müthiş bir ivme kazandıracak” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.