Akgül: Türk sporu ilerliyor

Akgül: Türk sporu ilerliyor

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, bugün Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve sporcularıyla kahvaltıda buluştu.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 1.5 yıllık planlı ve programlı dönemin ardından Türk sporunda madalyaların gelmeye başladığını belirterek, "Bizim en büyük hedefimiz Londra Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları. Biz Türkiye olarak buraya hem rekor sayıda sporcuyla katılmayı hem de rekor sayıda madalyayı hedefliyoruz. Boksta da hedefimiz Londra Olimpiyatları'na tam takımla katılmak. Olimpik Sporcu Yetiştirme Projesi'nde çok iyi sonuçlar aldık ve almaya devam ediyoruz. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda elde edilen başarılar asla tesadüf değildir. Bu başarıların devamı gelecek. Atletizm olduğu gibi diğer branşlarda da yeniden bir yapılanma içine girdik. Sporda başarılarımız artarak devam edecek. Türkiye'de daha önce pek ismi zikredilmeyen sporlarda da artık büyük başarılar elde ettik. Singapur'da yapılacak 1. Gençlik Olimpiyatları'na kürek branşında katılıyoruz. Bu olimpiyatlarda Türkiye rekor sayıda sporcu kadrosuyla mücadele verecek. Singapur'da birçok branşta olimpiyat şampiyonluğu bekliyorum" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı Türkiye'nin farklı yerlerinde kamp merkezleri olduğunu dile getiren Akgül, "Buraları federasyonlara devrederek sporcuları otel odalarından kurtarmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili olarak özellikle olimpik branşlardaki federasyonlarla ortak çalışma yaptık ve bu kamp merkezlerini federasyonlara devrettik. Bunun son örneğini boks federasyonu ile yaşadık. Kastamonu'daki kamp merkezini federasyona devrettik. Çankırı'yı judo federasyonuna tahsis ettik. Federasyonlardan talep geldiği müddetçe bu tür çalışmalarımız devam edecek" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.