Akgül: Sporda şiddet, bir kültür olayı

Akgül: Sporda şiddet, bir kültür olayı

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, kanunlarla şiddeti bitirmenin mümkün olmadığına dikkati çekerek, “Sporda şiddet bir kültür olayıdır” diye konuştu.

Türk halkı olarak bu kültürü edinmeleri gerektiğini ifade eden Akgül, “Sporda şiddet olayı bir kültür olayıdır. Bizim bu kültürü yakalamamız lazım. Herkes için Spor Federasyonu’na bununla ilgili bir proje yaptırıyorum. Bir müsabaka nasıl seyredilir, bununla ilgili proje hazırlayacaklar. Bayanların spor müsabakalarına daha çok gelmesi için proje hazırlattırıyorum” dedi.

Sporda şiddeti önlemek için yürürlükteki mevcut kanunun uygulanmadığını vurgulayan genel müdür Yunus Akgül, “Kesinlikle mevcut kanun uygulanmıyor. İlgili federasyonlar tarafından kanunlar uygulanmıyor. Mevcut kanunlar uygulansa, daha farklı olur. Kanunda eksiklikler var. İngiltere’deki kanuna baktık, tam 5 kez değiştirilmiş. Biz daha yeni çıkarttık. İhtiyaca göre bir, iki ve üç kez de değişebilir. Kanunda eksikler ve aksaklıklar var. Bunları değiştireceğiz” değerlendirmesini yaptı.
CESUR YETKİLİLERE İHTİYAÇ VAR
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül, şiddetin kesinlikle bitmeyeceğini belirterek, “Cesur valiler, cesur emniyet müdürleri, cesur federasyon başkanları olursa ve bu kanunu uygularsak, şiddette azalma olduğunu göreceğiz. Cesur yetkililere ihtiyaç var” dedi. Mevcut yasanın, aksayan bölümlerinin değiştirilmesi nedeniyle TBMM gündeminde olduğunu ifade eden Akgül, “Kesinlikle şiddet bitmez. Çünkü bu kültür olayıdır. Kanunlarla şiddeti bitirmemiz mümkün değil. Mevcut yasada yapılacak değişiklik meclis gündeminde. İstediğimiz kadar değiştirelim, bu kültürü yerleştiremedikten sonra herşey hayal. Mevcut kanunda yapılacak değişiklikle şikenin suç tanımı da yapılacak” diyerek sözlerini tamamladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.