Akgül: Haltere her zaman güveniyoruz

Akgül: Haltere her zaman güveniyoruz

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Avrupa Halter Şampiyonasında başarılı olan sporculara yemek verdi

Yunus Akgül, “Asıl hedefimiz olimpiyatlar, ama Avrupa ve dünya şampiyonaları da burası için bir ölçüdür” dedi. Halter ve güreş branşlarının Türk sporunun lokomotifleri olduğuna dikkati çeken Akgül, şöyle devam etti: “Haltere her zaman güveniyoruz. Avrupa şampiyonasından çok güzel derecelerle ayrıldığımıza inanıyorum. Bayanlarda tüm sporcularımız olimpiyat kotasını almış durumda. Erkeklerde de bunu yakalayacağız. Federasyon başkanına ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Her gece olimpiyatlara katılma sayısının hesabını yapıyorum. Göreve geldiğimden bu yana bunu yapmaya başladım.”

 

Olimpiyatlara takım sporlarında da ilk kez katılma yolunda hedeflerinin bulunduğunu anlatan Akgül, “Erkekler basketbol, bayanlar voleybol ve bayanlar hentbolda buna çok yakınız. Sutopu erkeklerde olimpiyatlara gitme umudumuz var. En büyük hayalim takım sporlarında olimpiyatlara gitmekti. Olimpiyatlara en fazla katılımı ve madalyayı bekliyorum” diye konuştu.

 

FEDERASYON BAŞKANI AKKUŞ

 

Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş da Kazan’da yapılan Avrupa şampiyonasında başarılı olduklarını düşündüğünü söyledi. Şampiyonada 28 madalya aldıklarını belirten Akkuş, “Erkekler ve bayanlarda Avrupa ikincisi olduk. Genç sporcularımız da başarılı oldu. Tecrübeli sporcularımız da başarılarını tekrarladı. Nihai hedefimiz olimpiyatlar. Bayanlarda olimpiyat için 4 kota, erkekler için de 5 kota alabildik” dedi. Akkuş, her müsabakada hedefin farklı olduğuna dikkati çekerek, “Avrupa şampiyonasında başarılı olduğumuza inanıyorum. Sporcularımız çok büyük işler yaptı. Olimpiyatlarda da madalya almak istiyoruz” diye konuştu. Göksu Restoran’da düzenlenen yemeğe Yunus Akgül ve Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş’un yanı sıra genel müdür yardımcısı Nuri Demirci, federasyon asbaşkanı Zeki Türkeş ve federasyon genel sekreteri Zeki Öztürk de katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.