Akdoğan: Türkiye'nin Uyarıları Dikkate Alınmadığı İçin Sorunlar Derinleşti

Akdoğan: Türkiye'nin Uyarıları Dikkate Alınmadığı İçin Sorunlar Derinleşti

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin akademik açılış yılında konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Suriye'den yaşanan göç dalgası ile ilgili olarak, “Sosyal sıkıntılar olabilir ama bunu milletçe çekmek zorundayız. O zaman kimsenin...

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin akademik açılış yılında konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Suriye'den yaşanan göç dalgası ile ilgili olarak, “Sosyal sıkıntılar olabilir ama bunu milletçe çekmek zorundayız. O zaman kimsenin Türkiye'ye ev ödevi verme gibi bir şımarıklık içerisine girmemesi gerekiyor. Türkiye'nin yaptığı uyarılar dikkate alınmadığı için bölgede sorunlar derinleşmiştir.” dedi.

Kobani'den yaşanan göç dalgası sonrası bölgeyi incelemeye çıkan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın ilk durağı Gaziantep oldu. İlk olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı Emek Anaokulu'nun açılışını gerçekleştiren Akdoğan, daha sonra 2. Uluslararası Gaziantep Şirehanı Yiyecek İçecek Festivali'ne katıldı. Burada sucuk yapan Akdoğan, sonrasında Gaziantep Valisi Erdal Ata'yı ziyaret ederek bölgenin sorunlarını dinledi. Valilik ziyaretinin ardından Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ne geçen Akdoğan, üniversitenin akademik açılış törenine katıldı.

Suriye'den gelen insanların çok büyük travmalar yaşadığını dile getiren Akdoğan, "Sosyal sıkıntılar olabilir ama bunu milletçe çekmek zorundayız. Milletçe göğüslemek zorundayız. Biz bu yardımları yaparken birileri ahkam kesiyor, sadece konuşuyorlar. Burada 1 buçuk milyon insanı Türkiye ağırlıyor, sen ne yapıyorsun? Taşın altına elini koydun mu? Türkiye tek başına bunu göğüsleyen bir durumda. Bunun ürettiği başka bir takım sorunları da göğüsleyen ülke konumunda. O zaman kimsenin Türkiye'ye ev ödevi verme gibi bir şımarıklık içerisine girmemesi gerekiyor. Türkiye kendi milli çıkarları ne gerektiriyorsa o adımları kendisi planlar ve kendi iradesi ile atar. Türkiye'nin yaptığı uyarılar dikkate alınmadığı için bölgede sorunlar derinleşmiştir." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Akdoğan, Suruç ilçesine hareket etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.