Akçalar’da İncir Ve Rahvan At Coşkusu

Akçalar’da İncir Ve Rahvan At Coşkusu

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından Akçalar’da düzenlenen Rahvan At yarışları ve İncir Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Akçalar’da sabah saatlerinde at yarışları ile başlayan festival “En İyi incir yetiştiriciliği” ve “En...

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından Akçalar’da düzenlenen Rahvan At yarışları ve İncir Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Akçalar’da sabah saatlerinde at yarışları ile başlayan festival “En İyi incir yetiştiriciliği” ve “En leziz incir tatlısı yarışmaları” ile devam etti. Festival kapsamında sahne alan Türk sanat müziğinin sevilen seslerinden Nalan Altınörs de verdiği konserle etkinliklere renk kattı.

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Akçalar İncir Festivali bu yıl da yoğun ilgi görürdü. Bölgenin kaliteli siyah incirini Türkiye ve dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen festivale Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Akçalar Futbol Sahası’nda düzenlenen festivalde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu bölgenin Bursa siyah incirinin çok kaliteli olduğunu biliyoruz. İncirdeki erken olgunlaşmadan kaynaklanan fiyat sıkıntısına rağmen üreticilerimiz özellikle yurt dışında büyük ilgi gören bu ürünün yetiştiriciliğinden vazgeçmemeli. Biz de bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Çiftçilerimize destek olmaya devam edeceğiz. 3 bin hektardan fazla meyve üretim alanına sahip ilçemizde, belediyemizin Kırsal Alan Birimi sizlerin sorunlarını en aza indirmek için çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.

Konuşmaların ardından yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. İki kategoride düzenlenen yarışmalarda “En iyi incir yetiştiricisi” ödülü Nurettin Mercan, “En leziz incir tatlısı yarışması” ödülünü ise İncirli İçli Köfte ile Sevgi Vatan oldu.

RAHVAN AT YARIŞLARINDA BÜYÜK ÇEKİŞME

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Akçalar Rahvan At Yarışları da bu yıl da büyük çekişmeye sahne oldu. Yarışan atların koşu stilleri nedeniyle Rahvan adı ile anılan müsabakalar, Akçalar Hisartepe Yarış Alanı'nda yapıldı.

Bursa ve çevre illerden toplam 125 atın katıldığı yarışlar toplam 7 kategoride gerçekleşti. Sıcak havaya rağmen çeşitli kategorilerde dereceye girmek için kıyasıya mücadelelerin yaşandığı yarışlar sonunda Baş atlarda birinci Mustafa Küçük, ikinci Cengiz Cenk, üçüncü de Mehmet Barut oldu. Dereceye giren at sahiplerine para ödülü ve kupaları Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey verdi.

AYRICA 14 YAŞINDAKİ KIZ YARIŞMACIYA BÜYÜK ALKIŞ

Akçalar’daki yarışmada bu yıl ilk kez bir bayan da mücadele etti. Kayapa’da yapılan rahvan yarışlarında başaltı kategorisinde birinci olan 14 yaşındaki Gamze Yüce, bu kez 4. oldu. 10 yaşından bu yana at bindiği öğrenilen Gamze Yüce, yarışlar sırasında izleyenler ve Başkan Bozbey’den büyük alkış aldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.