Akali Camii'nin temeli dualarla atıldı

Akali Camii'nin temeli dualarla atıldı

Çimenlik Caddesi Akaliefendi Sokak’ta yapılacak olan Akalı Camii'nin temeli atma töreni gerçekleştirildi.

Temel atma törenine Karatay Belediye Başkan Vekili Mehmet Uzbaş, Doğuş Mahallesi Camileri ve Kur'an Kurslarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Tevfik Kılınç, Doğuş Mahallesi Muhtarı Raif Arpa, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sosyal belediyeciliğe önem verdiklerini belirten Karatay Belediye Başkan Vekili Mehmet Uzbaş, “Karatay Belediyesi olarak asli görevlerimizin dışında sosyal çalışmalarda da çok iyi bir noktadayız. Kentsel dönüşüm çalışmaları çok geniş bir alanda hızla yapılıyor. Yapılaşmanın yenilendiği yerde caminin de güzelleştirilmesi elzemdir” dedi.

Çocukların camilere alıştırılması gerektiğini söyleyen Uzbaş, “Camileri yapıyoruz ama bu camilere cemaatte lazım. Cemaatin devamlılığı için çocuklarımızı camiye alıştırmamız gerekiyor. Bu konuda da hepimize büyük görevler düşüyor” diye konuştu.

Eski Caminin kapasite yetersizliği sebebiyle yıkıldığını ifade eden Doğuş Mahallesi Camileri ve Kuran Kurslarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Tevfik Kılınç, “Akali Cami 1963 yılında inşa edilmiş. Kentsel dönüşümden dolayı caminin etrafındaki bütün binalar yıkıldı. Caminin etrafına yaklaşık olarak 800 daire inşa ediliyor. Eskiden camimiz 100 metrekarelik alana oturuyordu. Yeni camimiz ise 430 metrekare alana oturuyor. Toplamda 1000 metrekare inşaat alanımız var” dedi.

Camide çocukların olması gerektiğini belirten Kılınç şu şekilde konuştu: “Camimizin bodrum katını Kuran kursu yapacağız. Dernek olarak birinci önceliğimiz çocuklar. Çocuk gelmezse camiler boş oluyor. Camide çocukların dokunulmazlığı olmalı.” Doğuş Mahallesi Muhtarı Raif Arpa, “Karatay Belediyesi sosyal projelere her zaman destek oldu. Camimizin en kısa zamanda yapılarak açılmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından dualar yapılarak ilk betonun dökülmesi ile tören sona erdi.

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.