Akademisyen Cinayeti Davasına Devam Edildi

Akademisyen Cinayeti Davasına Devam Edildi

İzmir'in Buca ilçesinde boşandığı Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık'ı, koruma kararı bittiği 15 Aralık 2013 tarihinde bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Vedat Atik'in yargılanmasına devam edildi....

İzmir'in Buca ilçesinde boşandığı Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık'ı, koruma kararı bittiği 15 Aralık 2013 tarihinde bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Vedat Atik'in yargılanmasına devam edildi. Mahkemede tanık olarak dinlenen avukat Ali Aydın, İzmir Barosu Kadın Dayanışma Derneği’nde nöbetçi olarak bulunduğu 29 Kasım 2013 tarihinde Serpil Erfındık'ın geldiğini, boşandığı eşinin kendisini, çocuğunu ve annesini öldüreceğini söylediğini, beyanları doğrultusunda dilekçesini hazırladığını belirtti.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada kasten adam öldürmekten müebbet, hakaret ve tehdit iddialarıyla da 4 yıl hapsi istenen tutuklu sanık Vedat Atik, hayatını kaybeden 38 yaşındaki Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal ve tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmada Avukat Ali Aydın ile sanık Vedat Atik’in kardeşi Sedat Atik tanık olarak dinlendi. Avukat Ali Aydın, İzmir Barosu Kadın Dayanışma Derneği’nde nöbetçi olarak bulunduğu sırada Serpil Erfındık'ın geldiğini, boşandığı eşinin kendisini, çocuğunu ve annesini öldüreceğini söylediğini anlattı. Erfındık’ın beyanları doğrultusunda şikayet dilekçesini kendisinin hazırladığını ifade eden Av. Aydın, daha sonra yanında babası ve ağabeyi olan Erfındık’la birlikte Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kapısına kadar gittiğini belirtti. Aydın, “Kendisiyle ön görüşme yaptık. Aile içi geçimsizlik olduğunu ve boşanma davasında çocuğun velayetinin kendisine ve koruma kararının da verildiğini söyledi. Eşinin koruma kararını ihlal ettiğini belirtti. Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmasını istedik. Dilekçeyi de ben kendisinin beyanları dahilinde yazdım." dedi.

Tanık olarak dinlenen sanığın kardeşi Sedat Atik de, olayın yaşandığı gün ikamet ettiği mahalleden ayrılmadığını, arabasıyla dolaştığını söyledi. Ablası Gönül’ün kendisini saat 13.30 civarında cep telefonuyla aradığını ifade eden Atik, “Abimin kendisine 'Serpil'i öldürdüm' şeklinde mesaj attığını söyledi. Ben buna inanmadığım için kendisini tekrar aradığımda telefonu kapalıydı. Eve geldiğimde saat 16.00-17.00 civarıydı. Evde annem ve diğer ablam ağlıyordu. Annem abimin cinayet işlediğini söyledi. Evin önünde jandarmalar vardı. Bu olaydan dolayı çok üzgünüz. Ancak devamlı internetten haberler yayınlanıyor. Serpil Erfındık'ı ailece öldürmüşüz diye. Bunlar doğru değildir.” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen, tanık Sedat Atik’e, “Madem cinayeti ablanız erken saate haber verdi. Eve iki saat sonra neden gittiniz” diye sordu. Atik, “Ablamın olayı bildirmesinin ardından abimi telefonla aradım. Telefonu kapalıydı. Ablamın aramasından sonra iki saati nerede geçirdiğimi tam olarak hatırlamıyorum, ancak mahalledeydim.” karşılığını verdi.

Mahkeme Başkanı Faruk Çalışkan, istenilen bir kısım görüntülerin geldiğini, sanığa gelen görüntülerde bankamatikten para çeken kişinin kendisinin olup olmadığını sordu. Sanık Vedat Atik, gösterilen fotoğraftaki kişinin kendisi olduğunu söyledi. Tülay Aksakal'ın avukatı Aytül Arıkan, bilirkişi tarafından düzenlenen raporun yetersiz olduğunu, ses ve görüntü incelemelerini yapılıp, kayıtlarda görünen kişinin sanığa veya kardeşi Sedat Atik’e mi ait olup olmadığı yönünde rapor alınmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, tanık olarak dinlenen Sedat Atik’in boydan, önden ve iki yan cepheden renkli fotoğraflarının çekilmesine, sanık Vedat Atik’in 12.Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı dosya ile bu dava dosyasının birleştirilme isteminin kararını vermesi için Yargıtay 5.Ceza Dairesi'ne gönderilmesine, TİB'den sanık ve yakınlarının kullandığı telefonların dökümünün istenmesine, tüm görüntüler geldikten sonra görüntü ve kayıtların Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğüne gönderilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı ekim ayına erteledi.

Duruşmadan ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri basın açıklaması yaparak kadın cinayetlerinin son bulmasını istedi. Platform sözcüsü Deniz Sinem Kural, Serpil Erfındık’ın katilinin en ağır cezayı alana dek davanın takipçisi olacaklarını söyledi. Yürüttükleri mücadele ile kadın katillerini ekranlarda konuşturanların ceza almasını ve haklarında soruşturma açılmasını sağladıklarını ifade eden Kural, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam bile, toplum baskısına dayanamadı ve göreve geldiğinden bugüne ilk kez kadınlar için olumlu bir adım atarak Seda Sayan’ı RTÜK’e şikayet etti.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.