Ak Parti'ye Geçtiği Belirtilen Kişilerin Bbp'li Olmadığı Ortaya Çıktı

Ak Parti'ye Geçtiği Belirtilen Kişilerin Bbp'li Olmadığı Ortaya Çıktı

Eskişehir’de önceki gün Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) AK Parti’ye 44 kişinin geçtiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi. AK Parti’ye geçtiği iddia edilen bu kişilerin yaklaşık 5 ay önce BBP’den istifade edenler olduğu...

Eskişehir’de önceki gün Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) AK Parti’ye 44 kişinin geçtiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi. AK Parti’ye geçtiği iddia edilen bu kişilerin yaklaşık 5 ay önce BBP’den istifade edenler olduğu ve BBP ile bir bağlarının bulunmadığı kaydedildi. Bu haberin gerçeği yansıtmadığı gibi geçtiğimiz yerel seçimlerde Eskişehir’de 20 bine yakın oy alan BBP’ye yıpratma amaçlı olduğu ve ayrıca AK Parti’ye katıldığı ileri sürülen kişilerin yerel seçimlerde AK Parti’ye ağır eleştirilerde bulunduğu ve bu durumun kişilerin facebook adreslerinde mevcut olduğu belirtildi.

BBP Eskişehir Tepebaşı İlçe Başkanı İsmail Yurttepe, Eskişehir’de BBP’den AK Parti’ye toplu geçiş haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. "Partimizden toplu şekilde AK Parti’ye katıldığı iddia edilen kişiler sizlerin de malumu olduğu üzere, 20 Nisan 2014 tarihinde basın açıklaması yaparak istifa etmiş kişilerdir.” diyen Yurttepe, AK Parti’ye katıldığı iddia edilen kişilerin, davalarıyla organik hiçbir bağlarının bulunmamakla beraber, partileriyle de uzaktan yakından ilgileri olmadığını kaydetti. Yurttepe, seçim çalışmaları süresince hükümete en ağır eleştirileri yapan kişilerin olduğunu bu kişilerin, onlarla aynı saflara katılarak üst düzey görev alma hayali kurduklarını öne sürdü.

AK Parti’ye geçen bu kişilerin geçme gerekçesi olarak, BBP’nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’nun desteklemesini gösterdiklerini ifade eden Yurttepe, "Türküm, Müslümanım diyen ilim insanı Ekmeleddin Bey'in Müslüman ve Türk dünyasına hizmet etmekten başka bir amacı olmamıştır." dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, BBP’nin tüm yetkili kurullarının ortak istişaresi sonucunda yüzde 85’e yakın oy ile desteklenme kararının alındığını hatırlatan Yurttepe, şöyle dedi: "Destek açıklamamızdan sonra Eskişehir’de üyelerimizden sadece 2 kişi istifa etmiştir. Yönetimlerimizden 1 istifa dahi yoktur. Tabanında çok ciddi rahatsızlık olduğu iddia edilen bir yapıda sanırım çok daha ciddi istifalar olması gerekirdi."

DESTEK ARTARAK SÜRECEK

BBP’den çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na desteğinin artarak sürdüğünü kaydeden Yurttepe, sözlerini şöyle sürdürdü: "10 Ağustos Pazar günü yapılacak seçimin tüm milletimize hayırlı olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim. Seçim sonucu her ne olursa olsun biz BBP’liler milletimizin kararına, iradesine her zaman olduğu gibi bir kez daha saygılı olacağız." diye konuştu.

    Basın açıklamasına BBP MKYK üyesi Ahmet Namık Akdoğan, BBP Eskişehir İl Baskanı Ahmet Ulupınar ve BBP Odunpazarı İlçe Baskanı Akın Günyüzü de katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.