AK Partili vekiller mazbatalarını aldı

AK Partili vekiller mazbatalarını aldı

12 Haziran Pazar günü yapılan seçimlerin ardından 24. dönemde Mecliste Konyayı temsil edecek olan milletvekilleri belli oldu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Konya Milletvekilleri, Adalet Sarayı’nda düzenlenen törenle mazbatalarını aldı. Törene AKP Konya Milletvekilleri Kerim Özkul, İlhan Yerlikaya, Cem Zorlu, Hüseyin Üzülmez, Mustafa Baloğlu, Mustafa Kabakçı, Gülay Samancı, Mustafa Akış ve Harun Tüfekçi, AKP İl Başkanı Ahmet Sorgun ve partililer katıldı.
Programda konuşan İl Seçim Kurulu Başkanı Abdullah Çoban, 24. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri’nin Türkiye için hayırlı olmasını diledi. Seçim sonuçlarının kısa bir süre içerisinde Ankara’ya ulaştırılmasında Konya belediyelerinin kendilerine yardımcı olduğunu belirten Çoban, Konya belediyelerine teşekkürlerini sundu.
AKP Konya Milletvekilleri adına konuşan Kerim Özkul ise, “Konya halkı bizi yüzde 70 gibi büyük bir oyla destekledi. Hemşerilerimizin bize bu desteği verirken üzerimize yüklediği sorumluluğun da bilincindeyiz. Tüm Konya milletvekilleri olarak bu sorumluluklarımızı yerine getirmek için çalışacağız. Önceliğimiz her zaman Konya olacak. İnşallah 24. dönem Türkiye’ye barış ve huzur getirir” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından mazbata törenine geçildi. AKP Konya Milletvekilleri Kerim Özkul, İlhan Yerlikaya, Cem Zorlu, Hüseyin Üzülmez, Mustafa Baloğlu, Mustafa Kabakçı, Gülay Samancı, Mustafa Akış ve Harun Tüfekçi mazbatalarını aldı. Mazbata törenine katılamayan Dışişleri Bakanı ve AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ve Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu’nun mazbataları ise kendilerine teslim edilmek üzere programa katılan diğer milletvekilleri tarafından alındı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekilleri Faruk Bal ve Mustafa Kalaycı ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart’ın da mazbatalarını pazartesi günü alacakları ifade edildi.
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.