Ak Parti Üyesi Savur: Çocuklar Siyasete Alet Edilmekten Vazgeçilmeli

Ak Parti Üyesi Savur: Çocuklar Siyasete Alet Edilmekten Vazgeçilmeli

AK Parti Manavgat İlçe Başkanlığı üyesi, eski İlçe Başkan Yardımcısı, çevre yüksek mühendisi Ayşe Savur, üyesi olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin okulları siyasete alet etmesinin üzüntü verici olduğunu söyledi.

AK Parti Manavgat İlçe Başkanlığı üyesi, eski İlçe Başkan Yardımcısı, çevre yüksek mühendisi Ayşe Savur, üyesi olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin okulları siyasete alet etmesinin üzüntü verici olduğunu söyledi. Mensubu olduğu AK Parti'nin Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla özel okul ve dershanelerde öğrenci ve velileri ikna odalarına almalarını esefle karşıladığını belirten Savur, bir dönem Manavgat İlçe Başkan Yardımcılığı yaptığı partisini tanımakta zorlandığını kaydetti.

Kendi çocuklarının da Manavgat'ta özel bir okulda okuduğunu, müfettişlerin çocuklarını ve kendisini sorgulamasına karşı çıktığını belirten Savur, "Eski AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Nejat Tığlı zamanında 4 yıl İlçe Başkan Yardımcılığı yaptım. Halen de partiye üyeyim. Partimin son dönemde uygulamalarını anlamış değilim. Müfettişlerin siyasetten haberi olmayan 8, 9 ve 10 yaşındaki çocukları sorgulamasına karşıyım. Onun için yazılı ifade tutanağına imza atmadım. Burası hukuk devleti. Hiç kimse öğrenci velisini sorguya çekemez. Tutanağa ne için imza atacağımı da anlamış değilim. Küçücük çocukların müfettişler tarafından sorgulanması üzüntü verici. Eğitimi siyasete bulaştırmayalım. Eğitimi siyasete bulaştırılmasını yanlış buluyorum ve kabul etmiyorum." ifadesini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerine verdiği talimattan döneceğine inandığını belirten Savur, "Bu yanlış uygulamanın bir an önce son bulmasını diliyorum. Ben neyin tanığıyım. Bir veli olarak beni sorgulamak kimin haddi. Ülkemiz geçmiş dönemlerde bu çirkin oyunlardan çok çekti. 8, 9 ve 10 yaşındaki çocuklarımız kirli oyunlara ve siyasete alet edilmesin. Bu hatadan bir an önce dönülsün." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.