AK Parti Meram’da nöbet değişimi

AK Parti Meram’da nöbet değişimi

AK Parti Meram 6. Olağan İlçe Kongresi gerçekleştirildi. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyla gerçekleşen kongrede, Mevcut Başkan Abdülkadir Özöğür koltuğu, Mustafa Dolular’a bıraktı.

Bera Otelde gerçekleştirilen kongreye; Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri katıldı. Kongrede faaliyet raporlarının ardından konuşmalara geçildi. Programda konuşan Kalkınma bakanı Lütfi Elvan Konya’nın her geçen gün istikrarlı şekilde büyüdüğünü söyleyerek, “Konya artık eski Konya değil. Türkiye büyüdükçe Konya’da büyüyor. Yatırımlarımız hiç durmadan devam ediyor. 45 kilometrelik metroyu da Konya’ya kazandıracağız. Ben de bunun arkasında olacağım. AK Parti'nin kurulduğu 14 Ağustos 2001'den bu yana, ülkeyi büyütmeye, kalkındırmaya devam ediyor. Konya birlikte yaşamanın model kenti ve Hazreti Mevlana'nın felsefesinin hayata geçtiği şehir. Konya’da başkent ruhu ve 81 milyon milletin, özü var. Kader ve gönül birliğimizin, birlikte Türkiye oluşumuzun ruhu var. Burada sadece Karatay'ın, Konya'nın değil Kudüs'ün de nabzı burada atıyor. Bu hassasiyeti taşıyanlara şükranlarımı sunuyorum" dedi.

BİZ MAZLUMUN VE MAĞDURUN YANINDA OLACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam Konferansı Teşkilatını topladığını hatırlatan Bakan Elvan, “İslam Konferansı Teşkilatında, Filistin'in başkentinin Kudüs olduğunu İslam ülkeleri olarak ilan ettiler. Arkasından BM Güvenlik Konseyi'nde daimi 5 üyesi var. Bunlardan 4'ü 'evet', 1'i 'hayır' dese geçerli olmuyor. Daimi üyelerin dışında 10 üyesi var. Bu 15 üyeden 14'ünün Filistin’in arkasında olmasına rağmen ABD 'hayır' dediği için BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin için karar çıkmadı. Onlara göre bunun adı demokrasi. 14 kişi 'evet', 1 de kişi 'hayır' diyor ve onun dediği oluyor. Bunun adına da demokrasi diyorlar. Türkiye'nin öncülüğünde BM Genel Kurulu'nda Allah'a çok şükür, ABD'nin tehditvari söylemlerine rağmen ülkeler, 'biz mazlumun ve mağdurun yanında olacağız' dedi ve 128 ülke bu desteği verdi. Bu başarı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin ve o destek veren 128 ülkenin başarısıdır. Allah hepsinden razı olsun. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Filistin'in yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HERKES BAYRAĞI TAŞIMAK İÇİN GAYRET EDİYOR

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise “2001 yılında başlayan kutlu yürüyüş, yükselerek devam etti. Herkes bu bayrağı taşımak için gece gündüz gayret etti. Önümüzdeki, süreçlerde yerel ve genel seçimler var. Teşkilat olarak ilçe kongrelerimizi başlatmış olduk. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun” dedi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de “Dünün Konyası ile bugünün Konya’sı arasında çok büyük fark var. Her geçen gün Konya büyüyerek isminden söz ettiriyor. AK Parti Belediyeleriyle Konya’nın yürüyüşü hızlandı. Konya 11 seçimde büyük katkılarda bulundu. Her defasında anlımız açık bir şekilde mücadelenin üstesinden gelmeyi bildik” şeklinde konuştu.

DAVAMIZ HİZMET MANİFESTOSUDUR

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise, Olağan kongrenin hayırlara vesile getirmesi temennisinde bulunarak sözlerine başladı. Başkan Toru,  “ AK Parti davası hizmet yolunda manifestosudur. Partimizin özünde milletimize hizmet var. Teşkilatlarımızla etle tırnak olarak hizmet etmeye devam ediyoruz. Birçok seçim geçirdik. Selçuklu ve Karatay’dan geri kalmayarak 2.ciliği elde ederek devam ettik. Vefayı göstererek yolumuza devam ediyoruz. Meram kendi yağında kavrulan bir ilçedir. 2018 yılında daha da güçlenen bir ilçe olarak çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu. Meram eski İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür ise veda konuşması yaparak, “Bu dava bizim. Bu ülke hepimizin. Kötülükleri men etmeyi sürdüreceğiz. Dışlanmadan kirlenmeden teslim aldığımız görevi yeni yüreklere teslim ediyoruz” dedi. Tek listeyle yapılan seçimde delegelerin tamamının oyunu alan Mustafa Dolular, AK Parti İlçe Başkanı seçildi. Program, protokol üyelerinin günün anasına çektirdikleri hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

İLÇE YÖNETİM LİSTESİ

Ak Parti Meram İlçe yönetiminde ise şu isimler yer alıyor; “Asıl üyeler; Mustafa Dolular, Ahmet Özçırak, Ali Öz, Ayşe Akpınar, Ayşe Uçar, Emre Gül, Eyüp Sabri Ekinalan, Fadimana Sert, Halil İbrahim Erdal, Hasan Kulu, Hüseyin Cengaver Alp Hüseyin Dinler, İbrahim Eken, İrfan Can İsmail Acar, Mehmet Emin Keçeciler, Mehmet Şakir Arıtan, Muhammed Baysal, Muhammed Mustafa Küçükdoğru, Rıfat Soyarslan, Selçuk Mehmet Türkmenoğlu, Selim Çifter, Şerife Yabancıün, Turan Erbaş, Yasin Maşalı.”

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum