AK Parti döneminde taşeronluk zirve yaptı

AK Parti döneminde taşeronluk zirve yaptı

CHP İl Başkanı Mevlüt Karpuz, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında ülke ve Konya gündemine yönelik açıklama yaptı.

CHP İl Başkanı Mevlüt Karpuz, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında ülke ve Konya gündemine yönelik açıklama yaptı. Türkiye’nin dünyada en pahalı mazotu kullandığına dikkat çeken Karpuz, “Dünyada kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biriydik ama geldiğimiz noktada görüyoruz ki milyarlarca dolarlık ithalat yapıyoruz. Çiftçinin durumu ortada. Her ne kadar tarımda belirli mesafeler kadetmişse de Konya’nın ana damarı tarımdır. Tarıma yaklaşımlar artık değiştiği için köyler boşaltılıyor. Artık şehrin varoşlarına taşınan çiftçilerimiz asgari ücretle yaşamaya çalışıyorlar” dedi. Konya’da ciddi anlamda asayiş sorunun da olduğunu ileri süren Karpuz, “Bu asayiş sorunun altını doldurduğumuzda, ucuz iş gücünü görüyoruz. Suriyeli mülteciler de şehrin gündemine oturdu. Ahlaki ve asayiş noktasında sıkıntılar var” diye konuştu. Türkiye’nin ekonomik anlamda sıkıntı yaşadığını belirten Karpuz, Türkiye’nin dünyadaki en büyük ekonomide 17’inci sıraya kadar gerilediğini söyledi. Türkiye’nin AK Parti döneminden önce 13’üncü sırada yer aldığını kaydeden Karpuz, “Gözümüzü boyayarak büyüdüğümüzü söylüyorlar. 10 milyon emekli zam alamıyor. Milyonlarca işsiz var. Ama ülkeyi çok ilerlemiş gibi gösteriyorlar. 2014 yılı içerisinde ortalama her gün 5 işçi hayatını kaybediyor. Aktif işsizlik oranı da yüzde 20 civarında ama resmi rakamlara yüzde 10’larda gösteriyorlar” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU TÖRENLERE GELİYOR

Taşeronluğun AK Parti döneminde zirveye çıktığını kaydeden Karpuz, “Biz her konuyu eleştirmiyoruz. Bizim muhalefet anlayışımızda bu yoktur. Madencilikle ilgili 10 maddelik kanun tasarısı meclise sunuldu ama iktidarın halktan yana mı yoksa kapitelistlerin yanında mı olacağı kaygı vericidir. Milyonlarca gencimiz kamu personeli olabilmek için kurslara gidiyor. AK Parti döneminde ise kamu personeli atamaları eşe dosta yapılmaya başlandı. 12 yıllık dönemde KPSS’ye 20 milyona yakın kişi girmiş. Bunlardan sadece 610 bini devlet memuru atanmıştır. Bu sonuç çok acı vericidir. Valilik özel makamları da AK Parti’nin memurluğa giriş kapısı olmuştur. AK Parti’nin yakınları buraya atanırken 20 gencimiz intihar etmiştir. Bu ayrımcılığı yapanlar geçnlerimizin ölümüne neden olmuştur” açıklamasını yaptı. Karpuz, 17 Aralık Şeb-i Arus törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağını söyledi.

OSMAN ÖZDEMİR merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.