Ailenin korunması düzenlenecek panelde konuşulacak

Ailenin korunması düzenlenecek panelde konuşulacak

Din Görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der), Medrese Âlimleri Vakfı (MEDAV) ve Trabzon Kur’an Kursları Federasyonu ortaklığı ile online panel programı düzenleyecek.

Online platform Zoom üzerinden düzenlenecek olan panel programında aile yapısı ve aile yapısının korunması konuşulacak. Panel programının konusu ise “21 yy ‘da Aile Yapımıza Karşı Tehditler ve Ailenin korunması” olarak belirlendi. Din-Bir-Der aynı zamanda 2021 yılını da aile yılı olarak ilan etmişti.

AÇILIŞ KONUŞMASINI ALİ ERBAŞ YAPACAK

Online olarak 9 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek programın açış konuşmasını ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yapacağı kaydedildi. Ardından Din-Bir-Der Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım ve MEDAV Başkanı Tayyip Elçi’nin selamlama konuşmalarıyla devam edecek programda çok sayıda konuşmacı yer alacak. Ayrıca düzenlenen panelin oturum başkanlığının da Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker tarafından yapılacağı belirtildi.

KONUŞMALARIN ORTAK KONUSU AİLE

Düzenlenen panel programında; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen ‘Aile Yapımıza Karşı Tehditler’ konusunu, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ‘Çocuklar ve Gençliğe Karşı Tehditler’ konusunu, Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Evlilik Süreci ve Sonrasına Karşı Tehditler’ konusunu, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhanettin Can ‘Eşlerin Saygınlığına Karşı Tehditler’ konusunu, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ise ‘Aileyi Oluşturan Değerlere Karşı Tehditler’ konusunu dinleyicilerle buluşturacak.

Zoom programı üzerinden online olarak gerçekleştirilecek panel, Prof. Dr. Orhan Çeker’in değerlendirmesinin ardından Uludağ Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz’un yapacağı dua ile sona erecek. Pazar günü çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek panel, saat 14.00 ile 16.00 arasında düzenlenecek. Zoom linkinin saat 13.30’da Din-Bir-Der’in sosyal medya hesaplarından duyurulacağı belirtilirken panelin aynı zamanda Youtube üzerinden de canlı olarak yayınlanacağı kaydedildi.

whatsapp-image-2021-05-07-at-10-34-34.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.