Ahmet Türk'ten şok sözler

Ahmet Türk'ten şok sözler

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı BDP’li Ahmet Türk, Türkiye’nin yeniden yapılanacağını belirterek, Mardin’i mezopotamyanın başkenti yapmaktan söz etti.

BDP’li destekli bağımsız Mardin adayı Ahmet Türk, bir internet sitesine verdiği röportajda, “Yarın Rojava’da, Suriye’de bu savaş bittiği zaman Türkiye yeniden yapılanacak… Mardin’i Mezopotamya’nın merkezi haline getireceğiz” dedi.

Ahmet Türk’ün açıklamaları aynen şöyle:

‘Öz yönetimle özgür kimliğe’ şiarı neyi amaçlıyor?

“Kürdistan’da yerinde yönetimi esas alıyoruz. Bu sözle Kürt halkının kendi kararını almasını amaçlıyoruz. Katılımcı, çoğulcu anlayışı savunuyoruz. Kürtlerin kendilerini her anlamda, her alanda ifade etmeleri gerekiyor.”

Belediye Başkanlığının kazanılması durumunda, Mardin ve gelecek ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

“Bir tarafta Rojava’ya sınır, bir tarafta Kürdistan’a sınır. Bu kadim kenti, geleceğin hem ticaret merkezi hem de bir kültür merkezi olarak değerlendirmek istiyoruz. Yarın Rojava’da, Suriye’de bu savaş bittiği zaman Türkiye yeniden yapılanacak. Kürdistan’la ilişkilerde yeni bir anlayış yeni bir yaklaşım olacak. Mardin bu bakımdan stratejik konumuyla önemli bir kent... Gelecekteki bu çalışmaları inşa etmeye yönelik planlar yapmak zorundayız. Belki bunların çoğu belediyeyle ilgili değil ama Mardin’le ilgili. Yani sanayisiyle, ticaretiyle, kültür alışverişiyle Mardin önemli bir noktada, önemli bir konumu var. Bu konumunu ortaya çıkarmaya yönelik projelerimiz var. Hem işadamlarımızla hem kültürel faaliyetleri yapacak insanlarla Mezopotamya’nın merkezi haline getireceğiz. Mardin’in konumu uluslararası bir konferans merkezine uygun… Çok kültürün burada buluşturmasını gerçekleştirecek bir kongre merkezi olacak. Turizm merkezine dönüştürme noktasında çalışmalar yapacağız. Buraya yılda 1 milyon civarında turist geliyor. Bunu ikiye üçe katlayabiliriz. Mardin’i bir çekim merkezine dönüştürebiliriz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.