Ahmet Özal: Deik’e Yapılan Dış Ekonomik İlişkilere Güvensizlik Verir

Ahmet Özal: Deik’e Yapılan Dış Ekonomik İlişkilere Güvensizlik Verir

Turgut Özal'ın Başbakanlığı döneminde dış ticareti arttırmak için kurulan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı faaliyet gösteren Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) kapatılarak bakanlık bünyesine alınmasına...

Turgut Özal'ın Başbakanlığı döneminde dış ticareti arttırmak için kurulan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı faaliyet gösteren Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) kapatılarak bakanlık bünyesine alınmasına bir tepki de Ahmet Özal’dan geldi. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, "Hayretler içinde izliyorum. İş dünyasından özellikle TOBB yönetiminden bir ses yok. Ama çok garipsemiyorum. Merkez Bankası’nın özerkliğinin bile tartışma noktasına geldiği bir Türkiye’de DEİK gibi bir kurumun TOBB’un elinden alınmasına çok şaşırmıyorum. Bunlar, dış dünyaya, dış ekonomik ilişkilere, dışarıdan gelen yatırımlara, kreditörlere hiç kimseye çok fazla güven veren hareketler değil." dedi.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu, eski milletvekili Ahmet Özal, DEİK’in TOBB bünyesinden alınarak bakanlığa devredilmesine tepki gösterdi. Özel bir televizyon programına katılan ve konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Özal, DEİK’in özel sektörün elinden alınarak, “burayı biz yöneteceğiz” denildiğini ifade ederek, “Hayretler içinde izliyorum. İş dünyasından özellikle TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’ndan bir ses yok. Kabullenmişler yani. Türkiye’de hür teşebbüsten bahsediyorsun, hür teşebbüsün elinde, TOBB gibi çok önemli bir kuruluşun önemli bir kurumunu elinden alıyorsun. ‘Ben yöneteceğim’ diyorsun herkesi de işten çıkarıyorsun. Bu şimdi hangi akıl mantık onu da anlayabilmiş değilim” dedi.

"KONUŞMAYAN İNSANLAR BU ZULÜMLERE MARUZ KALIR"

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun konuyla ilgili olarak konuşması gerektiğini vurgulayan Ahmet Özal, “TOBB Başkanı’nın bunun doğru olmadığını söylemesi lazım. Ama şimdi ben çok garipsemiyorum. Merkez Bankası’nın özerkliği bile tartışma noktasına gelen bir Türkiye’de, DEİK gibi bir kurumun TOBB’un elinden alınmasına çok şaşırmıyorum. İşte bunlar dış dünyaya dış ekonomik ilişkilerde dışarıdan gelen yatırımlara, kreditörlere, hiç kimseye çok fazla güven veren hareketler değil. Yapılmaması gereken hareketler” diye konuştu.

"ALİ BABACAN MÜDAHALE ETMELİ"

Ekonomiden Sorumlu Bakan Ali Babacan’ın konuya müdahale etmesi gerektiğine değinen Ahmet Özal, "Ali Babacan hala orada. Ali Babacan’dan istiyorum ben bunları. Buna neden müdahale etmiyor? Etmesi gerekir. Nihat Zeybekçi yeni geldi bakan oldu. Ama 12 senedir Türkiye’nin ne kadar hassas dengeler içinde olduğunu hala çok daha hassas dengelerde gittiğini bilen insanların buna müdahale etmesi, buna müsaade etmemesi lazım. Ama her nedense hiç kimse konuşmuyor Türkiye’de. ‘Yorum yok’ diyor veya ‘bakalım daha ne olacak’ diyor. Yani Türkiye’de bu kadar önemli konularda korkarak hareket eden konuşan insanlar veya konuşmayan insanlarla o zaman bu zulümlere maruz kalırsınız bu kadar basit." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.