Ahilik Pilavı Dağıtımında İzdiham Yaşandı

Ahilik Pilavı Dağıtımında İzdiham Yaşandı

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ahilik Haftası’nın başlaması nedeniyle Seymenler, mehteran, halk oyunları ve pilavlı etkinlik düzenledi. Ulus Atatürk Anıtı’ndaki etkinlikte Ahilik Pilavı dağıtıldığı sırada vatandaşlar...

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ahilik Haftası’nın başlaması nedeniyle Seymenler, mehteran, halk oyunları ve pilavlı etkinlik düzenledi. Ulus Atatürk Anıtı’ndaki etkinlikte Ahilik Pilavı dağıtıldığı sırada vatandaşlar arasında izdiham yaşandı.

Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner, birlik üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Ulus'taki etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

katılımcılara hitap eden Yiğiner, “Karaborsayı engellemek için ahi birlikleri düzenli bir şekilde kontroller yaparak üretim fazlası malı ürettirmedikleri gibi bir de üretimi kısmamışlar. Bir arz talep dengesini de sağlamışlar.” dedi.

Konuşmaların ardından Ankara’da yılın Ahisi seçilen terzilik mesliğinden Fatih Can’a plaket tekdim edildi.

Ayrıca, Ankara Büyülşehir Belediyesi Mehter ekibi de marşlarla kalabalığı coşturdu.

Seymenler Ankara Kulübü ise halk oyunlarıyla izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Tiyatro grubu da Ahilik'te kalfalığın alındığı anlama gelen 'Şed Alma' oyununu sahneledi.

Ahilik Pilavı'nın dağıtıldığı esnada 'en önce alma yarışına' girişen vatandaşlar arasında izdiham yaşandı. Görevliler, kargaşada güçlükle pilav dağıtımı yapabildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.