Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı

Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı

Ahilik Haftası kutlamaları sabah saatlerinde Atatürk anıtına çelen bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Törene Vali Yardımcısı Durmuş Gencer ile Adana Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık, Büyükşehir...

Ahilik Haftası kutlamaları sabah saatlerinde Atatürk anıtına çelen bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Törene Vali Yardımcısı Durmuş Gencer ile Adana Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Şimşek, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz ile diğer kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Törene katılan heyet toplu fotoğraf çektirdikten sonra Vali Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret etti. Birlik Başkanı Barışık, Vali Büyük’ü yarın saat 12.30’da 75.Yıl Sanat Merkezi önünde yapılacak yılın ahisine kaftan giydirme, demir dövme ve ahi pilavı dağıtma şenliğine davet etti. Barışık, Ahilik Haftası'nın Türk milletinin köklü geleneklerinden olan ahilik kültürünün tanıtılması, esnaf ve sanatkârlar ile bunların mesleki kuruluşlarında yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla 22-26 Eylül tarihleri arasında kutlandığını ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Büyük ise “Kutlamalar, merkez olarak görülen Kırşehir’de başladı, Türkiye’ye yayıldı. Esnaf ve sanatkârlarımızın ulvi bir günü, bayramı haline geldi. Bu çerçevede, Ahilik Haftası’nın tüm esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Komite, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü makamında ziyaret ederek, çiçek ve etkinlik davetiyesi verdi. Başkan Sözlü de esnaf ve sanatkârların bayramı özelliği taşıyan Ahilik Haftası’nın başarılı geçmesini diledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.