Ahilik, Geleceğin Esnafı Meslek Lisesi Öğrencilerine Anlatıldı

Ahilik, Geleceğin Esnafı Meslek Lisesi Öğrencilerine Anlatıldı

Adana’da bu yıl 7’incisi düzenlenen Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı Kutlamaları kapsamında meslek liseleri ziyaret edildi, öğrenciler ile esnaf ve sanatkârlara ‘Ahilik’ anlatıldı.Minibüsçüler Esnaf Odası Bşakanı Nihat Sözütek,...

Adana’da bu yıl 7’incisi düzenlenen Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı Kutlamaları kapsamında meslek liseleri ziyaret edildi, öğrenciler ile esnaf ve sanatkârlara ‘Ahilik’ anlatıldı.

Minibüsçüler Esnaf Odası Bşakanı Nihat Sözütek, Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz ile Şube Müdürü Mehmet Tanrıöver ve kurum personeli Adana Şehit İdare Ateşe Bora Süelkan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile Kiremithane Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret ederek etti. Burada Sözütek, İl Müdürü Ekiz ve Şube Müdürü Tanrıöver tarafından öğrencilere Ahilik Haftası hakkında bilgi verdi. Ahilik Haftası Tertip Komitesi Üyelerini dikkatle dinleyen geleceğin esnafı, meslek lisesi öğrencileri de konuşmalardan sonra ziyaretçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Okul Müdür Yardımcısı Göçer, ESOB adına ziyaretlerine gelen heyete teşekkür ederken, örnek esnaf anlamına gelen Ahi’nin, geleceğin esnafı meslek lisesi öğrencilerine de iyi anlatılmasının yararlı olacağını kaydetti.

Okul yönetimi ve İl Tertip Komitesi Üyeleri, Ahiliğin mesleki okullarda ders olarak okutulması ve ödev konusu olması gerektiği görüşünde birleşirken, kutlamalarda Ahi Evran’ın torunları olarak görülen meslek lisesi öğrencilerine de yer verilmesi istendi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.