AGD'nin Bosna Lokali hizmette

AGD'nin Bosna Lokali hizmette

Anadolu Gençlik Derneği'nin Bosna Hersek Lokali dualarla hizmete açıldı. Açılışta konuşan Mehmet Parlak, "Bizler imanlı ve inançlı gençler yetiştirmek için bu merkezleri açıyoruz" dedi.

Anadolu Gençlik Derneği'nin Bosna Hersek Mahallesi Temsilciliği dualarla hizmete açıldı. Temsiliğin açılışına Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcı Lütfi Yalman, AGD Bölge Temsilcisi Rauf Büyüktermiyeci, AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, AGD Selçuklu İlçe Başkanı Kemal Güçlü, AGD Bosna Hersek Mahallesi Temsilcisi Şenol Karadoğan ve davetliler katıldı. Program mehter takımının gösterisi ile başladı. Ardından Kur'an-ı Kerim Tilaveti okundu.

4-2.20160301092327.jpg

GELECEĞİMİZ TEŞKİLATLARDA YETİŞİYOR

Açılışta konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, Milli Gençlik Vakfı'nın geçmişten bugüne nerede yardıma muhtaç ülke ve insan varsa yardım ettiğini belirtti. Yalman, Çeçenistan Savaşı sırasında Çeçenler'e dünyada ilk yardımı Milli Gençlik Vakfı'nın gönderdiğini söyledi. Yalman, "Bu tür müessese ve teşkilatlara teşekkür ediyorum. Geleceğimiz bu teşkilatlarda yetişiyor. Eğer biz geleceğimizi kurtarmak istiyorsak insan yetiştirmeliyiz. Şuurlu insan yetiştirmeliyiz. Şuur, bir insanın attığı adımın kendisine yararlı veya zararlı olabileceğini bilmesidir. Şuurlu Müslüman ise, attığı adımın ve söylediği sözün İslam'a faydası olup olmadığını bilmesidir" dedi. Suriye'de yaşanan savaştan içlerini kan ağladığını belirten Yalman, " Irak'ta çatışmalar devam ediyor. Libya 40'a bölünmüş durumda. Ortada devlet yok. Çeçenistan, Ruslar'a teslim edildi ve unutturuldu. Şuurlu bir milletin olması için böyle gençlik merkezlerinin olması lazım. Milletin uyanması bu gençlik merkezlerine bağlı. Bu merkezlere destek vermeliyiz. Camilere herkes yardım ediyor, Kur'an-ı Kerim kurslarına herkes yardım ediyor. Ama şuurlu neslin yetişmesi konusundaki adımlar cılız kalıyor. Adımlarımızı atarken geleceğimizi kurtarmak adına şuurlu nesiller yetiştirmeliyiz. Eğer şuurlu bir nesil yetişmezse bugün Suriye'de yaşanan sıkıntılar yarın Türkiye üzerine gelecek. Allah bize bunu yaşatmasın ve göstermesin" ifadelerini kullandı.

GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak da, 1975 yılından beri Milli Gençlik Vakfı (MGV) ve Anadolu Gençlik Derneği olarak 40 yılı aşkın süredir hizmet verdiklerini kaydetti. Parlak, Selçuklu'da 12 gençlik merkezini Konya genelinde ise 60'ın üzerinde gençlik merkezinin olduğunu belirtti. "Bosna Hersek Mahallesi kurulduğunda hepiniz bildiği Bosna Hersek'te savaş vardı. Konyalılar olarak Bosnalılar'a her türlü desteği verdik. O günün anısına bu mahalle kuruldu" diyen Parlak konuşmasına şöyle devam etti: "Muhtarımıza sorduk ve öğrendik. Şu anda Bosna Hersek Mahallesi'nde yaklaşık 130 bin kişi yaşıyor. Bosna Hersek Mahallesi aynı zamanda bir ilçe konumunda. Türkiye'nin bir ili olan Kilis'te ki Suriye uyruklu vatandaşlarımızı saymazsak 90 bin kişi yaşıyor. Konya'nın bir ilçesinin bir mahallesinde ise yaklaşık 130 bin yaşamaktadır. Bu 130 bin kişiden ise yarısından fazlası öğrenci. Bu gençlere sahip çıkmalıyız. Bizler İslam'a hizmet ettik ve etmeye devam edeceğiz."

4-3.20160301092308.jpg

ERBAKAN'IN YOLUNDA İLERLİYORUZ

"Bizler Yavuzlar'ın ve Fatihler'in nesliyiz. Biz Amerika'dan ve Avrupa'dan medet ummadık" diyen Mehmet Parlak, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı: "Yahudiler'in İslam Coğrafyası'nı parçalamak adına neler yaptıklarını görüyoruz. Bizler imanlı ve inançlı gençler yetiştirmek için bu merkezleri açıyoruz. Bizlere çocuklarını teslim eden annelere ve babalara teşekkür ediyorum. İnşallah bu genç nesil İslam davasını yaşatacaklar." Bosna Hersek Mahallesi Şenol Karadoğan da, bu lokalin açılmasında emeği geçen, yardım eden ve destek olan herkese teşekkür etti. Karadoğan temsilciliğin haftanın her günü 19.00'a kadar açık olacağını duyurarak herkesi lokale davet etti. AGD Selçuklu İlçe Başkanı Kemal Güçlü ise konuşmasında Selçuklu'da 12. temsilciliği açtıklarını kaydederek Merhum Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın açtığı yolda ilerleyeceklerini belirtti. Güçlü, imanlı bir nesil oluşturmak için bu merkezleri açtıklarını söyledi.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.