Agd'liler İsrail'i Başlarında Aşağı Kum Ve Salça Dökerek Kınadı

Agd'liler İsrail'i Başlarında Aşağı Kum Ve Salça Dökerek Kınadı

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Antalya Manavgat Temsilciliği, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamları başlarından aşağı kum ve salça dökerek kınadı. AGD Manavgat Temsilciliği ve Saadet Partisi(SP) İlçe Başkanlığı Cumhuriyet Meydanı'nda...

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Antalya Manavgat Temsilciliği, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamları başlarından aşağı kum ve salça dökerek kınadı.

AGD Manavgat Temsilciliği ve Saadet Partisi(SP) İlçe Başkanlığı Cumhuriyet Meydanı'nda İsrail'i protesto eylemi yaptı. SP ve AGD'liler, Gazze'de başlarına evleri yıkılan ve öldürülen Filistinlilerin yaşadığı acıları göstermek için üzerlerinde bomba ve füze resimleri olan kum ve salça kovalarını başlarından aşağı döktü. SP ve AGD'liler, kum ve salça kovalarını üstlerine döktükten sonra 'Kahrolsun İsrail', 'Müslümanlar Kardeştir', 'Direnişe Devam HAMAS'a selam' diyerek slogan attı. Üstlerine kum ve salça döken eylemciler hep birlikte Rabia işareti yaptı.

AGD Başkanı Mehmet Gayretli, yaptığı açıklamada, dünyada hep zulüm görenin Müslümanlar olduğunu söyledi. Çin'in Doğu Türkistan'da Irak'ta Türkmenler ve Gazze'de Filistinlilerin İsrail'in yaptığı insanlık dışı zulüm ve katliamlarla inim inim inlediğini belirten Gayretli, Cumhuriyet Meydanı'da yaptıkları başlarından kum ve salça dökme eylemini Gazzelilerin aylardır yaşadıkları acıları göstermek için gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Gazze'de yapılan insanlık dışı katliamlar karşısında sesini çıkarmayan dünya liderlerini de kınadıklarını belirten Gayretli, "İsrail'in Gazzeli kardeşlerimize yaptığı insanlık dışı zulüm ve katliamları kınıyoruz. Katil İsrail'i lanetliyoruz. Aylardır Gazze'de yapılan katliamlara dünya liderlerini sesini çıkarmaması utanç verici. Üzerimize salça ve kum dökmemiz İsrail'ın Gazze'de yaptıkları katliamlara göz yuman ve sesini çıkarmayan dünya liderlerine bir başkaldırıdır. " diye konuştu.

Kalabalık, eylem sonrası olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.