AGD’li gençler üniversitelilerin sorunlarını dile getiriyor

AGD’li gençler üniversitelilerin sorunlarını dile getiriyor

Anadolu Gençlik Derneği Üniversite Komisyonu, Türkiye’nin birçok noktasında düzenlediği basın açıklamasıyla üniversite öğrencilerinin sorunlarını dile getirdi

Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez Üniversite Komisyonu tarafından düzenlenen basın açıklamalarının İstanbul’daki adresi İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinin önü oldu. Yaptıkları açıklamada üniversitelilerin sorunlarını dile getiren gençler, İstanbul Üniversitesinde PCR testi uygulamalarına son veren okul yönetimini de tebrik etti.

PANDEMİNİN ACISI ÖĞRENCİLERDEN ÇIKARILIYOR

AGD üniversite teşkilatının Beyazıt’ta gerçekleştirdiği basın açıklamasında,  “İyi yönetilemeyen bir ekonomiden dolayı öğrencilerin, pandemi döneminin acısını öğrencilerden çıkartmak isteyen kötü niyetli bazı ev ve özel yurt sahiplerinin insafına bırakılmasını protesto ediyor, barınma sorununa daha köklü ve değerlerimize uygun çözümler üretilmesini istiyoruz. Yöneticilerimizi kendi siyasi ikballerini ve maaşlarını düşündükleri kadar bizim geleceğimizi de düşünmeye davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

AGD’liler, üniversitelerdeki PCR uygulamalarına da tepki gösterdi. Konuya dair, “Üniversiteler ahlak sınırları içerisinde fikri ve zihni gelişim için özgür ve özgün düşüncenin hakim olduğu yerler olması gerekirken; küresel ve ulusal algı operasyonları ile sistemli olarak, aşı ve PCR testi gibi dayatmalara maruz bırakılmasını, bu dayatmalara boyun eğmeyen bir avuç insanın ise özgür düşünceyi önemsemeyen üniversite yönetimlerince ötekileştirilmesini protesto ediyor, bu dayatmaların toplumsal barış ve huzuru bozacağını düşünüyoruz” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.