AGD'li gençler sabah namazında buluştu

AGD'li gençler sabah namazında buluştu

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Meram Temsilciliği sabah namazı programlarına devam ediyor. hafta sonları gençlerle birlikte sabah namazı programları yapan AGD Meram, bu hafta sabah namazı buluşmasını Amber Reis Camii'nde gerçekleştirdi.

Cami çıkışında derneğin Zafer Lokali'nde buluşup kahvaltı yapan gençler, kahvaltıdan sonraki sohbetin ardından dağıldı. Kahvaltının ardından yaptığı konuşmada, gençliğin önemine değinen AGD Meram İlçe Başkanı Oğuzhan Kara, "Bir milletin asıl gücü tankı,topu,tüfeği değil;imanlı ve inançlı evlatlarıdır" hedefi doğrultusunda inançlı nesillerin inşası için AGD’li  gençlerle çalışmalarını sürdürüyoruz. Milli ve manevi değerlerine bağlı bir neslin inşası için gayret eden Anadolu Gençlik çalışmalarına devam ediyor. ‘İşin başı İslam, direği namaz, zirvesi de cihattır’ hadis-i şerifi gereğini yerine getiriyor” dedi.

YENİ TÜRKİYE’NİN MİMARI GENÇLER

“Gençlik yetiştirmek bizim en önemli gayemiz” diyen Kara, şöyle konuştu: “Çünkü genç, inancı ve idealleri uğruna fedakarlık yapabilendir. Yani bizim genç olabilmemiz lazım, genç yetiştirmemiz lazım. Gençlik bizim için, ülkemiz için önemli bir dinamizm. Gençliğimiz, ahlaki sistemimizin teminatı. Biz gençliği geleceğin yeni Türkiye’sinin mimarı olarak görüyoruz. Bugün gençliğimize baktığımızda bazılarının gayesiz, sorumsuz gibi durduğunu, bazılarının kendilerini oyun ve eğlenceye kaptırdığını, bazılarının kötü niyetli şer odaklarının ağına düştüğünü görüyoruz. Manzaranın bu siyah rengine baktığımızda gençliği, cami ile buluşturma projesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış oluruz. Camilerimiz ki, bizi muhabbet için, kardeşlik için, meşveret için toplayan, ruhlarımıza dinginlik veren merkezler olduğunu görüyoruz. Artık mihraplar, minberler sadece cumadan cumaya değil her vakitte gençlerimizle neşelenmek istiyorlar.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.