AGD’li gençler Çanakkale’ye akın etti!

AGD’li gençler Çanakkale’ye akın etti!

AGD, Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü münasebetiyle Türkiye’nin dört bir yanından binlerce gencin katılımıyla şehitlerin huzurunda buluştu.

Programda gençlere seslenen AGD/MGV Genel Başkanı Salih Turhan, “Erbakan Hocamızın da ifade ettiği gibi, yeryüzündeki tüm insanlığın Çanakkale Zaferi’ni iyi idrak etmesi gerekmektedir. Çanakkale Zaferi, tarihin altın bir sayfasıdır” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği, Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yılında “İnanların Zaferi Çanakkale” başlığıyla bir program düzenledi. Türkiye’nin dört bir yanından binlerce gencin katılımıyla gerçekleştirilen program, Akbaş Şehitliği’nde kılınan sabah namazı ile başladı.

250 ŞEHİT İÇİN 250 BİN FİDAN DİKİMİ YAPILACAK

Pandemi nedeniyle 2 senenin ardından binlerce genç, zaferin 107. yılında Çanakkale’de tekrar bir araya gelerek Çanakkale ruhunu idrak etti. Program kapsamında ayrıca 250 Bin Şehide Fidan Dikimi etkinliği başlatıldı. 20 Nisan tarihine kadar da Türkiye’nin dört bir yanında 250 bin şehit için fidan dikimi gerçekleştirilecek. Sabah namazı ve dualar sonrası konuşan AGD/MGV Genel Başkanı Salih Turhan, Çanakkale’de verilen mücadelenin bir ümmet davası olduğunu ifade eden Turhan, “Çanakkale cihadında bir ırkın değil, ümmetin kazandığını gördük. Dünyanın birçok bölgesinden insanlarımız ‘burası hilafetin merkezi, şehr-i İstanbul düşerse Müslümanlar düşer’ diyerek Çanakkale cihadına gelerek cihad ettiler” diye konuştu.

“AGD CİHAD VE ŞEHADETTEN HİÇ KOPMADI”

AGD’nin cihad ve şehadetten hiçbir zaman kopmadığını belirten Turhan, “Şehadet mefhumu bir Müslüman açısından en önemli kazançlardan bir tanesi. Şehitlerimiz imanı ve inancı merkeze alarak Çanakkale’ye koştular, hiçbir şeyi hesap etmediler. Cenab-ı Allah onların bu hesapsızlıklarını şehadetle süslemiş oldu. Buraya katılan tüm kardeşlerime, şehadetin bir ölüm değil, başlangıç olduğunu unutmamalarını tavsiye ediyorum” dedi.

“İSLAM TOPRAKLARINI EMPERYALİSTLERE ÇİĞNETMEMEK İÇİN ŞEHİT DÜŞTÜLER”

Ecdadımızın, İslam topraklarını emperyalistlere çiğnetmemek için burada şehit düştüklerinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Turhan, şunları kaydetti: “Bu İslam topraklarını Müslümanların birliği ve dirliği için Hakk’a yürüdüler. İslam’ın baş şehri İstanbul düşmesin diyerek Hakk’a yürüdüler. Mekke için, Medine için, Kudüs için, Şam için, Bağdat için, Diyarbakır için Hakk’a yürüdüler. Bu sebeple Erbakan Hocamızın da ifade ettiği gibi, yeryüzündeki tüm insanlığın Çanakkale Zaferi’ni iyi idrak etmesi gerekmektedir. Çanakkale Zaferi tarihin altın bir sayfasıdır. Savaş stratejisi olarak, zaferin sebepleri olarak elbette birçok maddi ve somut etken dile getirilebilir. Fakat değerli kardeşlerim, biz inanıyoruz ki bu zaferin en büyük ve temel sebebi maneviyattı. Çünkü Mehmetçiğimiz sonuca odaklanmadı. Allah rızasından ibaret olan hasbi ve samimi niyetlerinden güç alarak, “sefer bizden, zafer Allah’tan” diyerek, ellerinden geleni ve fazlasını yaptılar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum