AGD'den başörtüsü teklifine destek

AGD'den başörtüsü teklifine destek

TBMM Başkanlığı’na sunulan başörtüsü ve aile ile ilgili Anayasa değişikliği teklifine Anadolu Gençlik Derneği’nden (AGD) destek açıklaması geldi.

TBMM Başkanlığı’na sunulan başörtüsü ve aile ile ilgili Anayasa değişikliği teklifine Anadolu Gençlik Derneği’nden (AGD) destek açıklaması geldi. Konuya dair açıklamada bulunan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, “28 Şubat sürecinin tüm izlerinin bir an önce silinmesi ve milletimizin ruh köklerine tam manasıyla dönmesi temennisi ile Anayasa çalışmasını desteklediğimizi ifade ediyoruz” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), AK Parti’nin başörtüsü ve aile birliğinin sağlanması ile ilgili TBMM Başkanlığı’na sunduğu Anayasa değişikliği teklifine destek açıklamasında bulundu. AK Parti grubunun hazırladığı ve MHP ile birlikte toplam 336 imza ile birlikte Meclis Başkanlığı’na sunduğu, “Anayasa’nın 24 ve 41’inci Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un içerisinde başörtüsü ve aile birliğini de içine alan bir dizi değişiklik öneriliyor. İyi Parti’nin geçtiğimiz günlerde destek vereceğini açıkladığı kanun değişikliği teklifine, Saadet Partisi’nden de destek gelmişti.

AGD GENEL BAŞKANI TURHAN’DAN AÇIKLAMA

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, TBMM Başkanlığı’na sunulan başörtüsü ve aile ile ilgili Anayasa değişikliği teklifine destek verdiklerini açıkladı. Konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan Turhan, “İnanan insanlara yapılan zulümler 28 Şubat sürecinde zirveye çıkmış ve kimilerinin zihninde bin yıl süreceğinin hayali ile sanal bir gerçeklik oluşturulmuştur. Gelinen süreçte; başörtüsüne anayasal güvence getiren ve aile/evlilik birliğini tanımlayan Anayasa değişikliği teklifi çalışmaları başlatılmıştır. 28 Şubat sürecinin tüm izlerinin bir an önce silinmesi ve milletimizin ruh köklerine tam manasıyla dönmesi temennisi ile Anayasa çalışmasını desteklediğimizi ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.