"AGD yıllardır Konya gençliğine ev sahipliği yapıyor"

"AGD yıllardır Konya gençliğine ev sahipliği yapıyor"

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Merhameti Kuşan teması ile Ahde Vefa iftarı gerçekleştirdi. Programda AGD bünyesinde açılacak olan İslami İlimler Akademisi hakkında da bilgi verildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Merhameti Kuşan teması ile Ahde Vefa iftarı gerçekleştirdi. Programda AGD bünyesinde açılacak olan İslami İlimler Akademisi hakkında da bilgi verildi.

Anadolu Gençlik Derneği Merhameti Kuşan temasıyla Ahde Vefa iftarını gerçekleştirdi. Arifan Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nda gerçekleştirilen program AGD Konya mensuplarını bir araya getirdi. Birçok davetlinin bir araya geldiği programa Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Din Bir- Der Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, Prof Dr Orhan Çeker, Prof Dr Halil Çiçek, Molla Muhammed Salih Ekinci Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, Cansuyu Konya Temsilcisi İsmail Tozan, Din Bir Der Konya Şube Başkanı Abidin Yalman, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz, Saadet Partisi İl başkan Yardımcıları İlçe Başkanları ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi      

9-1.jpg

DONANIMLI BİR GENÇLİK YETİŞTİRME GAYRETİNDEYİZ 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, “Cenab-ı Hakk inşallah Ramazan ayını afiyetle geçirebilmeyi bizlere nasip etsin. Allah’a şükür, Milli Gençlik Vakfı’mız, AGD’miz yıllardır Konyamızın gençliğine ve Türkiye gençliğine ve dünyanın  pek çok noktasından gelmiş gençliğimize ev sahipliği yapıyor. Onların yetişmesi için evlerimizde, yurtlarımızda, lokallerimizde çalışmalar yapılıyor. Bu manada başta rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız olmak üzere tüm İslam davasının dünyada yayılması için gayret eden, MGV ve AGD çalışmalarına destek olanlardan Allah razı olsun. Konyamızda 550 öğrencimize burs imkanı sağlıyoruz inşallah bu sayıları daha da artıracağız. Derneğimize yardımda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Madden ve manen donanımlı bir gençlik yetiştirme adına yurtlarımızda, evlerimizde ve bütün faaliyetlerimizde emaneti yürütmeye çalıştık Cenab-ı Hak Ramazanı aramızdan ayırmadan en iyi şekilde idrak edebilmemizi bizlere nasip etsin” ifadelerine yer verdi. 

9-2.jpg

KONYA DAVAMIZIN ORTA DİREĞİDİR 

Programa katılan ve yeni açılacak olan İslami ilimler Akademisi hakkında bilgi veren Din- Bir-Der Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, “Biz yıllardır büyük bir titizlik ve gayretle İslâmî İlimler Eğitim Merkezi Projesi üzerinde çalışıyorduk. İslami ilimler Akademisine alacağımız öğrencilerimiz ilahiyat bölümünü dışarıdan okuma şartı ile İmam Hatip Lisesi mezunu hafız öğrenciler ve liseyi dışarıdan okumak şartıyla ortaokul öğrencilerinden oluşacak.

9-4.jpeg 5 yıllık bir eğitim sürecinin ardından ilim, amel, nefis terbiyesi almış, cihad şuurunu kuşanmış davamıza öncülük edecek isimler yetiştireceğiz inşallah. Eğitimde İslam mükemmeliyetçiliği amaçlar. İslami eğitimin amacı İslami yaşamın yaygınlaştırılmasıdır. Böylece insan yaşamı boyunca Allah'a kulluktan ayrılmaz. Amaç Allah korkusunu insanlara yerleştirmektir, insanda olumlu eğilimleri artırmaktır. Bu kuracağımız eğitim merkezinde öğrenci yetiştirme Erbakan Hocamızın hayali idi bu hayli gerçekleştirmek elhamdülillah bize nasip oldu.  İslami ilimler akademisini Konya’dan başlatacağız Konya bu davamızın her işinde öncü olmuştur. Bu sebeple bizde İslami ilimler akademisini Konya’dan başlatacağız ve inşallah tüm Türkiye’de gençlerin yetişmesine vesile olacağız. bu noktada tüm kardeşlerimizin desteklerine yardımlarını bekliyoruz” diye konuştu.

SAİT ÇELİK   

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum