Afşin’de Okul Müdürlerinin Görevden Alınması Protesto Edildi

Afşin’de Okul Müdürlerinin Görevden Alınması Protesto Edildi

Afşin’de okul müdürlerinin görev süresini uzatmak için yapılan değerlendirme toplantısından okul müdürlüğünün uzatılması için gerekli olan 75 puan ve üzeri notu sadece Eğitim-Bir-Sen’e üye olan okul müdürlerinin alması, ilçedeki...

Afşin’de okul müdürlerinin görev süresini uzatmak için yapılan değerlendirme toplantısından okul müdürlüğünün uzatılması için gerekli olan 75 puan ve üzeri notu sadece Eğitim-Bir-Sen’e üye olan okul müdürlerinin alması, ilçedeki diğer sendikaları ayağa kaldırdı.

Afşin’de okul müdürlerinin görevden alınmasını protesto eden Türk Eğitim Sen üyesi 100 kişilik gurup, ilçe milli eğitim müdürlüğü binası girişine siyah çelenk bırakarak basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında yandaş eğitimcilere dikkat çekerek eğitimle alakası olmayan kişilere sadece müdür koltuğunu sağlam tutması için yüksek puan verildiği belirtildi. Yapılan uygulamayla Eğitim-Bir Sen’e üye olmayan, içlerinde 10 ila 25 yıldır müdürlük yapan 15 okul müdürünün görevine son verildiği bildirildi.

Konuyla alakalı kaymakamlık önünde açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Afşin Şube Başkanı Bünyamin Özberk, "Müdürler hakkındaki değerlendirmenin yandaş haline geldiğinin son noktasıdır... Daha 2-3 ay önce göreve gelmiş bu kişiler görevden aldıkları müdürlerle hiç çalışmamışken verdikleri puanları hangi kriterlere göre vermişlerdir bu konuda bir açıklama bekliyoruz." dedi.

Okuldaki çalışma arkadaşlarından tam puan alan müdürlerin, göreve 2 ay önce başlayan ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürleri tarafından nasıl düşük puan verdiklerini anlayamadıklarını belirten Özberk, görevden alınan 15 okul müdüründen 3'ünün bağımsız, 6'sının Türk Eğitim Sen, 6'sının Eğitim Bir Sen üyesi olduğununu belirtti. Değerlendirme sonuçlarına göre torpili olan, iktidara yakın duran, malum sendikaya üye olan okul yöneticilerine büyük puanlar verildiğini belirten Özberk, "Geldiğimiz durum 10-15 yıllık okul müdürlerinin bilgisi becerisi, kıdemi hiçe sayılmış ve bu yöneticilerin görevine son verilmiştir. Okul yöneticiliği koltuğunda artık hak eden değil; torpili olan, kişisel ilişkilerini kullanan, siyasi ve ideolojik davrananlar oturacaktır. Okul müdürlerinin puanını veren hücresinde kendi adamlarını görmek isteyen, kilit noktalara yandaşlarını getirmeyi hedefleyen bu kişiler, benden olmayanı yok edeceğim düşüncesiyle hareket edenler, farklı düşünmeyenlere yaşama hakkı tanımamaya ant içmiştir." dedi.

Türk Eğim - Sen'in bu işin peşini bırakmayacağını söyleyen Özberk, sendikalarının her türlü hukuki yola başvuracağını, yanlı davranan ve tetikçilik yapan İlçe Milli Eğitim Müdürlerini tespit ederek, haklarında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. "Okul yöneticisinin hakkını gasp ettirmeyeceğiz" diye konuşan Özberk, "Bu makamlar kimsenin babasının hakkı değildir. Hak etmeyen bir insana kanaat notu sırf müdür olamasın diye düşük verilirse bunun hesabı sorulur." dedi.

Yaklaşık 1 saat süren protesto basın açıklaması ve ilçe milli eğitim müdürülüğü kapısına siyah çelenk bırakılması ile sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.