Afşar Hadimi Barajı’nın yüzde 65’i tamam

Afşar Hadimi Barajı’nın yüzde 65’i tamam

Konya-Çumra Projesi’nin 3. merhalesi kapsamında bulunan Afşar Hadimi Barajı’nda 2015 Aralık ayı itibarıyla yüzde 65 fizikî gerçekleşme sağlandı.

Konya Çumra Ovası 3. Merhale Projesi'ne içme ve sulama suyu temin etmektir. Afşar Hadimi Barajı’nda toplanan sular ile Taşkent, Hadim, Kongul ve Kurudere Regülatörlerinden gelen sular Afşar Bağbaşı Hadimi Tüneli vasıtasıyla, yapımı tamamlanan Bağbaşı Baraj rezervuarına aktarılacak ve buradan da Mavi Tünel ile Konya-Çumra Ovasına iletilecek. Gövdesi ‘Önyüzü Beton Kaplamalı Kaya Dolgu’ olarak projelendirilen Afşar Hadimi Barajı ile 386 milyon metreküp su depolanması planlanıyor. Yüklenici firmaya iş yeri teslimi 18.05.2012 tarihinde yapılan barajın ön yüzü beton ve enjeksiyon imalatları ise devam ediyor.

BEYŞEHİR-SUĞLA-APA KANALI TAMAMLANIYOR

Kanal ıslahı amacıyla, Konya-Çumra 2. Merhale Projesi kapsamında Mavi Boğaz girişinde yapımı devam eden BSA (Beyşehir-Suğla-Apa) Kanalı 2. Kısım çalışmasında yüzde 93 fiziksel gerçekleşme sağlandı. Çalışmalar, 2011 yılında tamamlanan BSA Kanalı 1. Kısım İnşaatı işinin mansabında yer alan ve 1. kısma ait kanalın mansap şartlarının sağlanabilmesi için 30 bin 519 metre toprak kanal ıslahı, 4 adet köprü ile kanalın devamında yamaç sulama yapıları, kavşut ve üzerindeki yol geçişleri için menfezlerin yapılmasını kapsıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.