Afrikaya destek çağrısı

Afrikaya destek çağrısı

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen Ahmet Yenilmez'le Meram'da İftar Sofrası programında, açlık ve susuzlukla mücadele eden Afrikalı insanlara destek çağrısı yapıldı

Ahmet Yenilmez’le Meram’da İftar Sofrası programının dün akşamki konukları  Konya Sivil Toplum Kuruluşları (STK) İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi ile Doğu Türkistanlı sinema yönetmeni Abdurrahman Öztürk’tü.

Doğu Türkistan’da Uygur Türklerinin yaşadıkları eza ve sıkıntıları anlatan Öztürk, “Kurduğumuz web sitesi vasıtasıyla sıkıntılarımızı gündeme taşımaya çalışıyoruz. Türk halkına Doğu Türkistanlı kardeşlerinden selam getirdik. Maalesef Doğu Türkistan, Türkiye’de bile yeterince tanınmıyor. Amacımız bu eksikliği giderebilmektir” dedi. Konya STK İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, Afrika’da Etiyopya ve Somali’de yaşanan insanlık dramına değinerek, “STK’lar olarak bizim asıl amacımız mağdur insanlara yardımcı olmaktır. Konyamız bu tür yardım organizasyonlarında hep ön saflarda yer almaktadır. Afrika’ya da farklı sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla yardımlar ulaştırılmaktadır. Halkımızı, bu kampanyalara destek vermeye davet ediyorum” diye konuştu. Konya’da vakıf medeniyet kültürünün etkisiyle STK’ların günümüzde çok önemli bir misyonu yerine getirdiğine dikkat çeken Selvi, “Konya STK bünyesinde 86 farklı dernek ve kuruluş bulunmaktadır. Ortak hareket ederek sesimizi daha gür duyurabiliyoruz” dedi. Programın sunucusu Ahmet Yenilmez de, hem Kızılay tarafından hem de farklı sivil toplum kuruluşları tarafından başlatılan Afrika’ya destek kampanyaları ile ilgili, “5 TL karşılığında telefonunuzdan bir mesaj atarak Afrikalı 10 kardeşimizin sofrasını kurun” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.