Afrika'nın en fazla konuşulan dillerinden Svahilice eğitimleri İstanbul'da yapılıyor

Afrika'nın en fazla konuşulan dillerinden Svahilice eğitimleri İstanbul'da yapılıyor

İstanbul'da faaliyet gösteren Al Selam Derneği ile Tanzanya Büyükelçiliği arasında imzalanan protokol kapsamında derneğin Çengelköy'de bulunan merkezinde Tanzanyalı öğretmenler Svahili dili eğitimi ​v​ermeye başladı.

Derneğin Çengelköy'deki merkezinde açılan sınıfta Svahili dili eğitimleri yapılıyor.

Tanzanya Büyükelçiliği, eğitimlerin yapılabilmesi amacıyla Svahili dili eğitim kitabı, sözlük ve teknik ekipman desteğinde bulundu.

Tanzanya'nın Ankara Büyükelçisi Iddi Seif Bakari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tanzanya'nın dış politikasını uygularken siyasi ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra kültürel alanda da ilişkileri derinleştirmek istediklerini belirterek "Bunun bir adımı olarak Svahili dilinin de dünyanın farklı yerlerinde öğretilmesi ve konuşulması amacındayız." dedi.

Bakari, "Svahili dilini öğrenerek aynı zamanda Tanzanya kültürünü de öğrenme fırsatı elde edebiliyorsunuz. Svahili dili sadece kültürel anlamda değil Tanzanya'nın turizm alanında da tanıtılmasında önemli. Bu nedenle İstanbul'da bir Svahili Kültür Merkezi açtık." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de büyükelçi olarak göreve başladığından beri birçok kişinin Svahili dili öğrenme talebinde bulunduğunu söyleyen Bakari, "İstanbul Türkiye'nin merkezi konumunda ve bu şehirde milyonlarca insan yaşıyor. Hatırlarsanız Türkiye-Afrika Forumu da İstanbul'da yapılmıştı. Bu açılardan bakıldığında Svahili dilinin İstanbul'da öğretilmesi önemli." dedi.

Bakari, Ankara'daki üniversite ve vakıflarla görüşme halinde olduklarını ve bu eğitimin sadece İstanbul'da değil Ankara'da da başlayacağı bilgisini paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.