Afrika'da Erbakan anlatıldı

Afrika'da Erbakan anlatıldı
İhya Derneği’nin Sudan’da düzenlediği etkinlikte üniversitelilere, Milli Görüş Lideri Merhum Necmettin Erbakan anlatıldı.

Vefatı münasebetiyle Şubat ayında Türkiye'nin hemen her bölgesinde yad edilen Necmettin Erbakan'ı Dünya da unutmuyor. Anma etkinliklerinin bir adresi de mazlum coğrafya Afrika oldu. Sudan'da çalışmalarını sürdüren İhya Derneği, bünyesindeki öğrencilere Erbakan Dersi verdi. Katımlımın yoğun olduğu programa, yirmi farklı Afrika ülkesinden üniversiteli genç katıldı. Gençlere ‘kendinizi geliştirirseniz, sizler de bir Erbakan olabilirsiniz’ vurgusu yapıldı.

Sözlerine ilk olarak "Erbakan mazlum coğrafyaların umudu oldu." diyerek başlayan konuşmacı Musab Demirlenk, ilk olarak bağımsızlar hareketini aktardı. 1969 yılında Milli Nizam Partisi ile aktif siyasete girildiğini belirten Demirlenk, şunları söyledi:

"Merhum Erbakan Hoca kutlu davasına yalnız başına çıktı. Kendisini 'tek çiçekle bahar mı olur?' diye eleştirenlere "Her bahar tek bir çiçekle başlar" cevabını verdi. Dönemin Türkiye siyasi atmosferinden boğulan vatandaşlar bu sözü çok sevdi. Necmettin Erbakan belki tek başına çıkmıştı bu yola ama yıllar geçtikçe milyonlar peşine takıldı. Açtığı çığır şu an halen etkisini sürdürüyor."

1-(2)-004.jpg

MAZLUMLARIN SESİ OLDU

48 yıllık Milli Görüş'ün dört siyasi partisinin haksız yere kapatıldığının altını çizen Demirlenk, Erbakan Hoca'nın hiç bir zaman geri adım atmadığını belirterek, şöyle konuştu: “Kapatılan siyasi partiler Milli Görüş'ü bitiremedi. Necmettin Erbakan, önüne çıkan engelleri birer birer aşmasını bildi. Engelleri aşarken de boş durmadı. D-8'leri kurdu. Müslüman ülkelerin ortak hareket etmesini savundu. Tabi bu gelişmeler sadece Türkiye'de değil Dünyada büyük yankı uyandırdı. Söylemleri, mazlumların sesi oldu. Bu yüzden farklı coğrafyalarda Erbakan ismi zaman içerisinde sembol haline geldi.”

Necmettin Erbakan'ın, hayatı boyunca Müslüman ülkelerin üretime önem vermesi telkininde bulunduğunu vurgulayan Demirlenk, “Türkiye'de 1950 ve 1960 yıllarında üretim zor yapılıyordu. Kanaat önderleriyle ortak akıl kuran Erbakan Hoca, Gümüş Motor projesini ortaya attı. Belli kesimler bu fikri gülümseyerek burun kıvırırken, Erbakan ve arkadaşları fabrikayı kurdu, üretim yapmaya başladı. Sonunda Türkiye'nin yerli ve milli motoru ortaya çıktı. Sadece bununla sınırlı kalınmadı. Milli Görüş partileri iktidara geldiği dönemlerde ülkenin her bölgesine fabrikalar açtı, üretime ağırlık verildi" ifadelerine yer verdi.Dersin sonrasında memnuniyetlerinin dile getiren Afrikalı üniversite öğrencileri, "Milli Görüş Lideri ve arkadaşlarının Müslüman coğrafyalar için verdiği mücadele takdir edilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Program, Necmettin Erbakan adına çekilen Arapça belgeselin izlenmesi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.