Afrika'da binlerce kişiye iftar verildi

Afrika'da binlerce kişiye iftar verildi

RİDA İnsani Yardım Derneği (RİDA-DER) Yönetim Kurulu Üyesi İsa Kaya, "Açlık ve kuraklığın hüküm sürdüğü Afrika'da, Sudan Darfur kampları, Somali Dadab kampı ve Kenya'nın Kakuma kampında iftar veriyoruz" dedi.

Kaya, yaptığı açıklamada, ramazan ayı dolayısıyla "Yetimler Sizi Bekliyor ve Ramazan Paylaşınca Güzel" sloganıyla yardıma muhtaçlara el uzattıklarını söyledi.

Geçen yıldan bu güne özellikle Balkanlar'da başlattıkları çalışmalar sonrası Arnavutluk, Kosova ve Karadağ'da yetim aileleri ile ihtiyaç sahiplerine ramazan gıda paketlerini ulaştırdıklarını belirten Kaya, Balkanlar'da 8 ülkede onlarca bölgede irşat çalışması yaptıklarını ifade etti.

Her zaman olduğu gibi ramazanda da Afrika'daki kamplarda kalanlara yardım elini uzattıklarını dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

"Açlık ve kuraklığın hüküm sürdüğü Afrika'da, Sudan Darfur kampları, Somali Dadab kampı ve Kenya'nın Kakuma kampında iftar veriyoruz. Sadece Dadab kampında yetimler, sakatlar ve yaşlılar olmak üzere günlük binlerce kişiye iftar ve sahur veriyoruz. Ama bunlar çok yetersiz. BM'nin bu kamplarda yardımı durduracağını açıklamasıyla gerçekten ne sahur ne de iftar yapabiliyorlar. Oruçlarını aç tutuyorlar. Bütün kardeşlerimizi, sivil toplum örgütlerini ve kamuoyunu şu bereketli günlerde Afrika'ya, kardeşlerimize yardıma davet ediyoruz."

"GAZZE'DEKİ KARDEŞLERİMİZİ UNUTMADIK"

RİDA-DER Başkan Yardımcısı Mustafa Pilgir ise dünyanın birçok yerinde Müslümanların yaşadığı sıkıntıların her yıl arttığını vurguladı.

Dernek olarak gönüllülerin desteğiyle 3 kıtada binlerce yetime, yaşlıya, fakire ve kimsesize ulaşmaya çalıştıklarına işaret eden Pilgir, şöyle devam etti:

"Bu ramazan ayında da başta kara kıta Afrika olmak üzere Sudan, Somali ve Kenya'da iftar sofraları açıyor, gıda kolileri dağıtıyoruz. Ayrıca Balkanlar'da Arnavutluk, Kosova, Karadağ, Bosna Hersek, Sancak'ta çalışmalarımız devam ediyor. Yine Bulgaristan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Afganistan’da da yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarımız devam ediyor. Kan ve gözyaşının dinmediği Suriye ve Filistin'de de geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda ramazan çalışması yapmaktayız. Suriye Bayırbucak Türkmenleri ve Gazze'deki kardeşlerimizi bu yıl da unutmadık. Derneğe yapılan fitre, fidye ve sadaka bağışları bu ülkelerde bizzat elden dağıtılacak."

Pilgir, bir iftar bedelinin 5 lira, ramazan gıda paketinin de 75 lira olduğunu belirterek, çok sınırlı bütçelerle yaptıkları çalışmalara hayırseverlerden destek beklediklerinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.